" NU RENUNTA LA NIMIC SI NU PASTRA NIMIC. TRAIESTE BUCURIA TOTULUI SI FII ASA CUM ESTI! "

...

A te bucura de calatorie este la fel de important cu a ajunge la destinatie .



joi, 16 septembrie 2010

Reguli de aur (2)


1. CORPUL  ETERIC
          Trebuie bine masticate alimentele, dar masticatia este pentru corpul fizic. Pentru corpul eteric trebuie adaugata respiratia. Deci, mincind, trebuie sa va opriti din cind in cind si sa respirati profund pentru a permite corpului eteric sa retina din hrana particulele cele mai subtile. Numai respiratia profunda permite acest proces. Dar, daca se vorbeste in timp ce se inghite hrana rapid si automat, ritmul respirator corect  este perturbat, reactiile fizico-chimice nu se fac normal si apare o stare de greutate, de rau, care dovedeste ca nu s-a mincat corect. Pentru a se hrani corpul eteric trebuie sa se manince in liniste.

2. CORPUL  ASTRAL
          Deoarece corpul astral se hraneste cu sentimente si emotii care sunt facute dintr-o materie si mai subtila si mai pura decit particulele eterice, putem sa-l hranim avind sentimente de dragoste pentru aceasta hrana care a fost pregatita in atelierele Domnului. Daca corpul astral a absorbit aceste elemente, are toate posibilitatile sa trezeasca sentimente de o factura foarte inalta: dragoste catre toti oamenii, senzatia de a fi fericit, in pace si armonie cu natura.
          Dupa ce corpul astral si-a primit hrana, incercati o senzatie de bine, va simtiti generosi si in situatiile pe care le aveti de rezolvat va aratati larg, rabdator, binevoitor, stiti sa faceti concesii. Dimpotriva, daca corpul astral n-a fost hranit, pentru ca ati mincat bombanind, criticindu-i pe ceilalti, suparindu-va, va veti manifesta imediat cu acreala, nervozitate si partialitate sau daca aveti probleme dificile de rezolvat, balanta va inclina totdeauna de partea negativa si nejusta. Imediat cautati scuze spunind: ce vreti, sunt nervos! Pentru a va calma veti cumpara medicamente de la farmacie, dar veti continua sa va simtiti nervos atita timp cit veti ignora ca modul in care mincati este de o extrema importanta pentru bunul vostru echilibru fizic si psihic.

3.CORPUL  MENTAL
          Pentru a-si hrani corpul mental, discipolul se concentreaza asupra hranei sale, inchide ochii si nu-si priveste nici chiar vecinii, pentru a se concentra mai bine. El stie ca hrana este o scrisoare de dragoste trimisa de Creator si se straduieste s-o citeasca interiorizat. Hrana reprezinta pentru el o manifestare a Divinitatii si se straduieste sa se gindeasca la ea din toate punctele de vedere. Se intreaba de unde vine, ce contine, care-i sunt calitatile, ce entitati s-au ocupat de aceasta hrana. Fiindca discipolul stie ca niste fiinte au lucrat asupra fiecarei plante, fiecarui fruct si ca daca cresc si se coc intr-o perioada determinata, aceasta corespunde influentelor planetare.
          Spiritul sau este deci preocupat de toate aceste reflectii si mediteaza profund. Astfel, corpul sau mental se hraneste si extrage din hrana elemente superioare celor din planul astral. Va beneficia prin aceasta de luciditate, claritate, o patrundere profunda a vietii si a lumii. Dupa o masa luata in asemenea conditii, se ridica de la masa cu o intelegere atit de luminoasa incit este capabil sa implineasca o munca intelectuala foarte sustinuta.

4. CORPUL    CAUZAL,   BUDIC    SI   ATMIC
          Dincolo de corpurile eteric, astral si mental, omul mai poseda inca alte corpuri mai subtile: corpul cauzal, corpul budic si corpul atmic, si aceste corpuri trebuie si ele hranite. Dar cum? Dupa ce a respirat, dupa ce a mincat hrana cu dragoste, dupa ce a meditat asupra ei, Initiatul se lasa cuprins de un sentiment de recunostinta fata de Creator; gratie hranei a putut realiza o veritabila comuniune cu El. Numai astfel isi alimenteaza cele trei corpuri superioare si are reverii, extaze.

SA   NU   MINCATI   NICIODATA   PINA   LA   SATIETATE
          Stiti cu totii ca nu trebuie sa mincam exagerat. Da, nu este nimic mai rau decit sa plecam de la masa satui, ghiftuiti, caci ne ingreunam, ne materializam. Dar ceea ce voi nu stiti cu siguranta este ca foamea prelungeste viata, o tonifica, o amelioreazaDaca plecati de la masa cu o saturatie lejera, veti da un impuls corpului vostru eteric care va atrage si va capta si alte elemente din atmosfera inconjuratoare. Numiti daca vreti aceste elemente vitamine, hormoni eterici... Corpul eteric gaseste aceste elemente si le absoarbe asa de bine incit, citeva minute mai tirziu, nu numai ca va dispare foamea, dar va simtiti mai usori, mai vioi, mai capabili de munca. In timp ce daca mincati mai mult decit aveti foame, prin placerea de a minca (cum fac atitia la reuniuni, banchete etc) va veti simti repede ingreunati si incapabili de a lucra.
          Daca mincati prea mult, produceti in voi o supraincarcare si corpul eteric va fi obosit, surmenat, obstructionat in functiile sale. Atunci, nedoritii planului astral sosesc repede si ei pentru a lua parte la festin. De aceea, citeva momente mai tirziu, simtiti ceva ca un vid si incercati dorinta de a reincepe sa mincati pentru a umple acest vid. Dar indezirabilii sunt si ei prezenti si astfel deveniti o prada magnifica pentru infometatii din planul astral inferior care vin sa se infrupte la mesele voastre. Universul intreg este plin de creaturi de tot felul pe care initiatii le-au clasat in categorii determinate si care se amesteca deseori in existenta oamenilor; si numai astfel se explica un numar de fenomene si evenimente extraordinare care ramin inexplicabile pentru savantii contemporani. Deci, pentru a deveni tinta indezirabililor, nu trebuie niciodata sa depasim limitele si sa facem mese prea abundente.

HRANA   ADUCE   VIATA   ETERNA

ROSTUL  BINECUVINTARII
          Observati-va in timp ce mincati si veti constata care este gradul vostru de evolutie. Daca nu aveti respect pentru hrana pe care Dumnezeu v-a trimis-o, pentru cine aveti atunciNumai cind veti respecta hrana veti intelege vorbele lui Iisus " Mincati, acesta este trupul Meu; beti acesta este singele Meu"... si "Cel care va minca din trupul Meu si va bea singele Meu va avea viata eterna". Aceasta hrana este deja binecuvintata si daruita de Creator si dovada este ca ea ne daruieste viata. Dumnezeu este in aceasta hrana sub forma de viata. Sa nu credeti ca aceasta hrana are nevoie de binecuvintarea oamenilor pentru a da viata, nu, inainte ca omul sa fi binecuvintat hrana ea este deja binecuvintata de catre Cer. Dumnezeu este viata si din moment ce hrana va aduce viata, inseamna ca ea  il contine pe Dumnezeu.

          Voi spuneti: "si atunci, nu trebuie sa binecuvintam hrana inainte de masa? Da, trebuie s-o facem, dar trebuie sa stiti mai intii ce este acea binecuvintare si la ce serveste ea. O binecuvintare este un fel de ceremonie, de ritual magic. Prin cuvintele, gesturile, gindurile persoanei care pronunta formula de binecuvintare, hrana este impregnata, patrunsa si invaluita de emanatii, de fluide care-o pregatesc sa intre in armonie cu cei care o consuma. Astfel se creeaza un contact, o adaptare in domeniul corpurilor subtile, ceea ce permite omului sa recepteze mai bine elementele benefice continute in aceasta hrana. Totusi binecuvintarea umana are puteri limitate. Daca era asa usor sa se introduca viata divina printr-o simpla binecuvintare omeneasca, se putea binecuvinta o bucata de lemn, metal sau o piatra si se putea minca. Daca binecuvintam pietrele, lemnul, metalele introducem in ele un anume grad de viata, dar aceasta viata nu poate hrani oamenii  poate avea alte efecte asupra lor dar nu-i poate hrani.
          Daca hrana omului da viata omului, este pentru ca ea poseda deja o viata care a fost introdusa de Creator, dar are nevoie de a fi activata si trebuie trezita, incalzita prin binecuvintarile noastre si mai ales prin recunostiinta noastra. Mincam pentru a primi viata pe care Dumnezeu sau daca vreti Natura a depus-o in hrana. Masa este ca si conceperea unui copil. Prin hrana Hristos ne da viata si daca constientizam ca astfel primim corpul si singele lui Hristos intram in contact cu spiritul sau.
          Se poate ca noi sa nu fi gindit niciodata despre hrana in maniera asta. Dealtfel sa stiti ca in noua rasa care va veni, oamenii vor fi instruiti asupra acestor metode, li se va revela ca hrana, ca hranirea  nu este un proces atit de simplu, obisnuit si dispretuit asa cum se considera si ca Dumnezeu a ascuns dincolo de acest act cotidian de a minca, posibilitatea de a face o munca psihica de cea mai mare importanta.
          Vor intelege astfel ca nutritia poate fi pentru ei un mijloc de perfectionare.

COMPORTAMENTUL

PUTEREA   MAGICA   A   GESTURILOR
          Omul este constituit din diferite corpuri  mai subtile decit corpul fizic si gratie acestor corpuri subtile el poate intra in legatura cu un numar mare de forte, inteligente si entitati din Univers. Aceste forte aceste inteligente, se exprima deseori prin intermediul lui sub forma de gesturi, miscari, mimica; si invers, prin anumite gesturi, miscari, pozitii diverse constiente sau inconstiente, omul intra in legatura cu ele.
          Magia este stiinta gesturilorDe aceea discipolul trebuie sa fie constient de fiecare din miscarile sale, sa vegheze sa nu faca ceva inutil sau chiar rau, vorbind, mergind, lucrind, pentru ca din acestea pot decurge consecinte grave din punct de vedere spiritual. Fiecare gest este o forta care actioneaza in diverse planuri; el corespunde unor curente, unor culori, unor vibratii si influenteaza o multitudine de fiinte din jurul nostru. Fiecare dintre ele ne deschide sau ne inchide anumite usi ale naturii si ne leaga de puteri bune sau rele.  Daca vrem sa avansam pe drumul iubirii, intelepciunii si adevarului, trebuie sa ne studiem gesturile si sa ne punem intrebarea daca ele manifesta in noi cele trei virtuti.

MERSUL
          Este foarte important sa va observati in timp ce mergeti. Trebuie sa mergeti cu suplete, cu usurinta, tinind capul drept. Mersul curbat, cu ochii fixati pe sol, este un semn rau, la fel si calcatul apasat pe calciie la fiecare pas. Persoana care merge asa ignora faptul ca astfel da lovituri mortale creierului sau. Dupa citiva ani sistemul sau nervos va fi dezechilibrat si va manifesta grosolanie si violenta in maniera de a gindi si de a actiona.
          Cind plecati pentru un drum lung, trebuie sa nu aveti nimic in miini. Puneti pe spate tot ce doriti, dar lasati miinile libere. Nu vorbiti, nu cintati, ci cautati un ritm care sa fie acordat cu respiratia si balansati bratele in timpul mersului, ca si cum bratele v-ar ajuta. Datorita acestor miscari ale bratelor si a respiratiei ritmate veti putea merge mult timp fara oboseala.
          Este de asemenea important de a avea un gind in cap. Cind mergeti intr-o padure, puteti gindi: " Fie ca toti cei care vor traversa aceasta padure sa fie atinsi de iubire, de fraternitate, sa se amelioreze, sa devina copii ai lui Dumnezeu, sa lucreze pentru pace!" Cind faceti o excursie in munti, ginditi-va ca mergeti acolo sus sa gasiti lumina, sa va simtiti mai aproape de cer, ca veti reveni purificat, transformat.

MIINILE
          Este foarte raspindit obiceiul de a gesticula in timpul vorbirii. Uneori este ingrozitor sa avem in fata persoane care nu mai contenesc cu agitatul miinilor, intr-un mod dezordonat, manipulind nervos obiecte, tragindu-se de par sau de nasturii imbracamintii lor. Nu-i putem asculta si dupa citeva minute de conversatie suntem epuizati. Fiecare trebuie sa-si educe miinile si sa invete sa se serveasca de ele pentru a actiona asupra lui insusi si asupra celorlalti. Exista in acest sens numeroase exercitii care se pot face.

EXERCITII
          1. Cu palma miinii drepte va mingiiati  f. delicat, abia atingind dosul miinii stingi.
          2. Cu extremitatea primelor trei degete de la mina dreapta va mingiiati pe rind toate degetele de la mina stinga, incepind cu policele.
          3. Intindeti-va mina dreapta, fixati-va atentia in centrul sau, apoi, usor, incet, constient, stringeti degetele concentrindu-va toate eforturile asupra acestei miscari pina cind ati inchis pumnul. Opriti-va un moment concentrindu-va toata forta in pumn, apoi usor, desfaceti degetele. Faceti acest exercitiu cu multa atentie; o singura data ajunge; nu veti deveni mai puternici facindu-l de douazeci de ori la rind, dar faceti-l in fiecare zi cum trebuie.
          Nu va bazati pe exercitiile dificile sau impresionante; numai in exercitiile marunte se ascunde secretul puterii, trebuie s-o stiti odata pentru totdeauna.
          Fiecare deget capteaza si transmite curenti, unde, de naturi diferite. Ele sunt antene. Initiatii stiu sa lucreze cu degetele lor si sa capteze gratie lor curenti care circula prin spatiu. Numai astfel reusesc sa se purifice, sa se vindece si sa-i purifice si sa-i vindece si pe altii. Multe impuritati se acumuleaza pe miini, de aceea trebuie sa le spalam frecvent pentru a putea functiona ca niste antene perfecte. Dar in realitate apa fizica nu ajunge pentru a va spala cu adevarat miinile fizice, de aceea, de cite ori puteti, imaginati-va ca faceti sa curga o apa spirituala, un curent de lumina si de culori pure sub care va pastrati miinile cit puteti de mult.

STRINGEREA   DE   MINA
          A stringe mina este un gest foarte important in schimburile cotidiene. Nu trebuie sa stringem mina decit o data si nu de doua sau de trei ori la rind. De ce? Pentru ca de fiecare data se da de ambele parti ceva, in timp ce a doua oara se ia inapoi. La prima stringere de mina se schimba ceva subtil, a doua oara sunt curenti mai densi, mai materiali, si a treia, a patra oara se schimba drojdia, pleava. La inceput bem ce este mai spiritual, dar apoi, ne apropiem de fundul vasului unde sunt impuritati. Putem obiecta ca aceasta depinde de la caz la caz dar, in general regula este valabila. In timp ce dati mina cu cineva trebuie s-o faceti constient si cu multe dragoste. Daca stringeti mina cuiva gindindu-va la altceva, mai bine sa n-o faceti.

SALUTUL
          Magii sunt fiinte care stiu sa se serveasca de miinile lor pentru a primi energiile spatiului, dar si pentru a le proiecta, orienta, dirija, amplifica, diminua... De mai multe ori pe zi ne salutam cu un gest al miinii. Acest gest este extrem de semnificativ si operant, cu conditia sa-l faceti constient si punind multa dragoste in privirea voastra, in mina voastra, proiectind aceasta dragoste pentru binele lumii intregi. Trebuie ca salutul sa fie o adevarata comuniune, sa fie puternic, armonios, viu.

PRIVIREA
          Ochii sunt in principiu organe pasive, receptive. Cu toate acestea prin ochi putem nu numai primi, ci si darui. Intr-adevar, prin privire putem fi emitatori activi, adica sa vorbim, sa sugeram, sa influentam, sa comandam, sa fulgeram.

1. Cum sa privim:
          Nu trebuie sa-i priviti pe ceilalti fix, pentru a nu-i inoportuna, dar nu este bine nici sa-i priviti cu ochii stinsi, inexpresivi. Daca si priviti prea pasiv, oamenii vor simti ca nu primesc nimic de la noi dar si ca energiile lor ii parasesc.
          Trebuie sa ne observam si sa supraveghem expresia ochilor nostri intrebindu-ne:" Oare dau? Oare iau?" Este bine sa dam si este bine sa luam in schimb, dar daca nu ne oprim din a lua sau a vampiriza, vom fi alungati de peste tot pentru ca devenim un hot spiritual. In timp ce acel care se antreneaza sa dea, sa radieze, sa reconforteze, practica magia cea mai inalta. Numai dorinta de a da, de a-i face pe ceilalti fericiti, numai dorinta intensa de a servi cauza divina ne poate deschide portile Cerului.
          Trebuie sa priviti semenii cu blindete dar fara insistenta, pentru a-i lasa liberi; nu incercati sa-i obligati sa raspunda privirilor voastre si sa se manifeste dupa dorintele voastre, pentru ca cel care primeste astfel proiectia vointei voastre se simte deranjat, violentat. In realitate nimic nu-l poate forta sa se deschida in fata voastra si ramine insensibil la toate uneltirile voastre. Secretul in a-i cistiga pe ceilalti consta in iubire dezinteresata care nu incearca niciodata sa cistige suflete sau inimi prin violenta.
          Studiati aceasta problema in viata voastra particulara, familiara, in viata sociala si veti vedea ca multe lucruri depind de modul cum se privesc oamenii intre ei. Nu s-a studiat inca suficient influenta privirii asupra destinului omului. Sa nu spuneti ca acesta este un detaliu minuscul. Totul este in privire. Ea este o sinteza a intregii fiinte; totul se reflecta in ea: grosolania sau delicatetea, prostia ca si inteligenta, nobletea si lasitatea, forta si slabiciunea. Privirea este un rezumat al intregii noastre fiinte; ea imprima o pecete peste tot unde se indreapta. Pentru a ne schimba privirea, trebuie sa ne schimbam intreaga existenta, maniera de a gindi, de a simti, de a actiona. Prin intermediul privirii, energiile se revarsa asupra fiintelor si obiectelor. Cite destine n-au fost schimbate si tulburate printr-o singura privire.

2. Citeva sfaturi:
          Cind sunteti infuriat pe cineva, aveti tendinta sa-i trimiteti priviri fulgeratoare. Fiti atenti, nu trebuie  niciodata sa lansati priviri ostile in astfel de momente, mai bine inchideti ochii si transformati forta care actioneaza in voi. Daca lansati priviri rele, proiectati o forta care incepe sa lucreze fara stirea voastra si care intr-o zi se va intoarce de unde a plecat, impotriva voastra.
          Straduiti-va sa nu coboriti prea mult timp ochii pentru ca, privind in jos, va legati de puterile terestre. Bineinteles, nu trebuie sa priviti tot timpul in sus, ar fi exagerat; dar trebuie sa stiti ca daca in timp ce vorbiti cu cineva, privindu-l, va coboriti brusc ochii catre pamint, este foarte rau. Daca vreti sa stiti ce face cineva, priviti in mod deschis catre el, nu va multumiti sa-i aruncati o privire cu coada ochiului, este un obicei urit care dovedeste ca sunteti lipsit de sinceritate. Nu trebuie sa va ascundeti niciodata ochii in timpul unei conversatii. Intr-o zi Maestrul Peter Deunov a dojenit foarte sever pe unul din discipolii sai care, vorbind cu el, si-a pus mina in fata ochilor. Nu trebuie niciodata sa se faca acest gest pentru ca se pune o bariera intre lumea exterioara si lumea interioara.

3. Sa-i ajutam pe ceilalti prin intermediul privirii
          Sa stiti ca privirea este o modalitate de a-i ajuta pe altii. Daca cineva este cufundat in indoiala, in suferinta, in disperare, il puteti ajuta privindu-l. Peste tot, pe strada, in autobuz, in metrou, intilniti multi oameni pe care-i puteti ajuta lansindu-le priviri bune in timp ce le trimiteti ginduri de incurajare pentru a-si cistiga increderea. Pe moment nu-si vor da seama de ceea ce faceti pentru ei, dar sufletul lor si entitatile spirituale care locuiesc in ei vor sti sa primeasca ceea ce voi le transmiteti si indata vor avea o stare mai buna.

CUVANTUL
        Trebuie sa fiti foarte atenti cu cuvintele pe care le pronuntati, pentru ca, chiar daca nu ginditi cu adevarat la ceea ce spuneti, entitati rele se pot servi de substanta cuvintelor voastre pentru a le realiza, si nu puteti sa le-o reprosati, depinde de voi sa nu le furnizati conditiile de a face rau.
          In multe tari oamenii au obiceiul sa pronunte blesteme; pentru te miri ce isi blestema parintii, copiii, vecinii, prietenii... Este un obicei foarte urit, deoarece cuvintele creeaza conditiile pentru ca nenorocirile sa soseasca. Trebuie deci sa fim foarte vigilenti si niciodata sa nu mai sfirsim o conversatie folosind cuvinte negative la adresa cuiva, pentru ca este o lege care vrea ca aceste cuvinte negative sa continue sa lucreze.Chiar daca sunteti obligat sa faceti critici la adresa cuiva, nu sfirsiti cu defectele sale. Sfirsiti conversatia folosind cuvinte pozitive, spunind:" Are totusi si citeva calitati", mentionati-le si opriti-va.
          Ce este un cuvint? Este o racheta care parcurge spatiul si care, in in trecerea sa, declanseaza forte, stimuleaza entitati si provoaca efecte ireparabile. Da, in realitate efectele sunt ireparabile. Evident, daca am putea remedia imediat cuvintele urite, nu s-ar produce stricaciuni: dar cu cit lasam sa treaca timpul, cu atit cuvintele capata efect distructivTimpul este deci un factor formidabil. Presupuneti ca a-ti da ordin sa se taie capul cuiva si cei care trebuie sa execute ordinul sunt deja plecati... Ce-ati putea repara odata ce capul ar cade? L-ati putea lipi? Cind un ordin a fost dat deja, ce s-ar mai putea face? Sa se dea un contra ordin, deci sa se trimita alti mesageri, alti servitori, pentru a-l contramanda. Dar daca a trecut prea mult timp, nu mai puteti repara nimic. De aceea s-a spus: " Inainte sa apuna soarele, impaca-te cu fratele tau".Aceasta inseamna ca trebuie sa reparam cit putem de repede raul pe care l-am facut altora. Majoritatea oamenilor se lasa rascoliti de sentimente, spun orice, dar intr-o zi Karma bate la usa si spune: si-acum platiti!
          Trebuie deci sa reparam imediat, fara macar sa asteptam ziua de miine pentru ca vorba zboara; este o forta, o putere care parcurge spatiul si actioneaza. Dar trebuie sa stiti totodata ca mai exista o putere inca si mai eficace si mai rapida decit cuvintul; este gindul; si daca va puneti la lucru imediat prin gind, puteti ajunge din urma cuvintul. Este dificil, bineinteles, pentru ca gindul apartine unei regiuni mult mai subtile decit cuvintul; dar daca vreti sa remediati consecintele cuvintelor voastre puteti totusi sa va concentrati si sa cereti servitorilor lumii invizibile sa impiedice raul sa se produca. In acel moment nu reparati complet, dar evitati ce-i mai rau. Trebuie sa fiti foarte rapid si gindul vostru sa fie foarte intens, daca nu, ordinul de executie va fi dat, victima va fi decapitata (simbolic vorbind) si intr-o zi veti  fi obligati sa platiti pentru tot raul pe care l-ati facut.

RUGACIUNE
          "Doamne Dumnezeule, iarta-ma ca n-am inteles pina acum posibilitatile pe care Tu le-ai dat gurii mele, ca n-am inteles ca prin rostirea cuvintelor Te pot imita, pot deveni ca Tine si pot fi in fiecare zi o reflectare a Ta. Nu mi-am dat seama si prin Cuvint am facut rau; am spus lucruri absurde, i-am ranit pe oameni, am perturbat fiinte si am darimat totul tocmai prin acest instrument pe care Tu mi l-ai daruit. In loc sa ma servesc de el pentru a face binele, pentru a consola, a alina, a invigora, a reinvia fiintele, pentru a le aduce si orienta catre Tine, Domnul, Creatorul; m-am servit de el pentru a le dobori si a le injosi. Iarta-ma Doamne, invata-ma cum sa-mi folosesc gura si limba, nu numai pentru a minca, pentru a flecari si a nu intelege nimic, ci pentru a face celorlalti bine, pentru a-i incalzi si lumina".

GINDURILE   SI   SENTIMENTELE
          Oamenii fabrica fara oprire ginduri si sentimente bune sau rele, fara sa stie ca acestea sunt mici creaturi pe care le aduc pe lume si care pentru a exista, se hranesc din insasi substanta creatorului lor. Daca ele sunt rele, ele il epuizeaza, daca sunt bune, ii aduc daruri.
          Daca aveti copii recalcitranti, violenti, nedisciplinati, care fac vacarm si stricaciuni in tot cartierul, trecatorii, vecinii si chiar politia va cauta sa vi se plinga, deoarece tatal sau mama este responsabil de greselile, de stricaciunile facute de copii, tot el este obligat sa despagubeasca, sa plateasca oalele sparte. Ei bine, acelasi lucru se reproduce in forul nostru interior care este plin de propriile noastre creatii, copiii nostri care fac prostii peste tot, fiindca au fost creati prin mijloace sau intentii malefice, tenebroase, si produc perturbari pe care legea cosmica ne pune sa le reparam.
          Dar, exceptindu-i pe marii Maestri, nimeni nu i-a instruit pe oameni asupra acestor adevaruri; de aceea isi pun mereu intrebari: "Pentru ce sunt hartuit, tulburat, nefericit?" Dar sunt tocmai proprii tai copii care te chinuiesc. Tu i-ai creat, prin ura ta, furia ta, dorintele tale de razbunare, pentru ca tu esti un creator veritabil, ca Domnul... si nu numai in planul fizic, ci in toate planurile.
          Adevarata morala se gaseste in aceasta constiinta a faptului ca suntem responsabili de tot ce facem, nu numai in planul fizic, dar si in planul astral, in planul mental... Adevarata morala nu este in a ne conforma exterior unor reguli ci a ne obisnui interior sa cream fara incetare ginduri si sentimente utile, benefice, luminoase, sa trimitem ziua si noaptea din inima si din sufletul nostru aceste mici entitati invizibile dar reale care actioneaza formidabil asupra tuturor creaturilor.

REPARAREA   GRESELILOR
          Toate gindurile, toate sentimentele, toate actele bune sau rele se inregistreaza in noi. Bineinteles, este imposibil sa nu faceti si citeva inregistrari negative, defectuoase, dar straduiti-va cel putin sa va dati seama si sa luati masuri pentru a repara.
          Ati avut un gind urit pentru cineva; ati spus citeva cuvinte jignitoare... aceasta se poate intimpla tuturor.
          Dar imediat trebuie sa constientizati si sa reparati.
  
PROBLEMELE   RAULUI

Slabiciunile si viciile 
       Sa stim sa recunoastem semnalele de avertizare.
      Sa presupunem ca aveti o slabiciune la care nu stiti sa rezistati : iubiti prea mult alcoolul, sau femeile, aveti tendinta sa-i calomniati pe altii, sa va cheltuiti banii in cumparaturi inutile, sa va distrati atunci cind ar trebui sa lucrati, sau orice altceva. Straduiti-va sa gasiti in voi semnalele care anunta venirea tentatiei . Aceste semnale sunt mereu aceleasi si trebuie luate in considerare ca avertismente. De aceea trebuie sa cautati in trecutul vostru ocaziile in care aceasta slabiciune s-a manifestat si semnele care au precedat-o. Veti gasi probabil avertismentul care era reprezentat de o crispare in plexul solar, sau o stare de rau, sau un gind, sau o imagine care vi se prezinta in functie de persoana respectiva; trebuie deci cautate. Cind veti descoperi aceste semnale avertizoare, veti putea deveni stapini pe situatie fiindca, de indata ce ele apar, stiti ca trebuie sa deveniti atent , vigilent. Dar pentru aceasta trebuie sa fiti liber si nu sclavul unor activitati absorbante care va zapacesc si va impiedica sa aruncati o privire in voi insiva.

ATITUDINEA   CE   TREBUIE   LUATA
FATA   DE   PROPRIILE   GRESELI
       Nu trebuie sa ne amintim mereu de greselile comise, in afara de faptul ca putem trage invataminte pentru viitor. Uitati ceea ce este deja invechit , nu mai vorbiti despre asta; nu spuneti in fiecare moment in fata Domnului " Sunt nedemn, sunt un pacatos", pentru a-i arata asa zisa voastra umilinta. Dumnezeu n-are nevoie sa auda lucruri de genul  asta.  Spuneti-va dimpotriva : " Dumnezeule, eu sunt fiul Tau, ajuta-ma sa dobindesc intelepciunea Ta, forta Ta, lumina Ta. Ajuta-ma sa ies din greutatile mele pentru a te preamari pe pamint asa cum Ingerii Te preamaresc in Cer ".
      Veritabila umilinta nu consta in a ne acuza continuu, ci in a putea spune, chiar atunci cind ati indeplinit actinea cea mai glorioasa:
      "Nu mie, Doamne, ci Numelui Tau revine gloria acestei actiuni".

A    STI    SA    UTILIZEZI   FORTELE   RAULUI
      Tocmai fiindca raul n-a fost inteles niciodata se lupta contra lui;  raul  trebuie absorbit,  utilizat ca un material pentru lucru . In chimie nu se arunca nici o otrava, totul se utilizeaza. Nici natura nu arunca nimic, ea preia murdariile, gunoaiele, le foloseste ca materii prime si cu acestea face sa creasca florile si fructele.
Oamenii care n-au inteles inca acest mare adevar implora :" Doamne Dumnezeule , desfiinteaza raul ! " Dar  Dumnezeu se scarpina in cap, suride si spune : Bietii de ei ! Cind vor intelege ca raul este necesar, se vor opri sa ma implore..." . Dar pina atunci, ce de rugaciuni! Trebuie sa ne rugam, bineinteles, dar iata ce ar trebui sa cerem :
      "Doamne Dumnezeule, dezvaluie-mi cum ai creat lumea si cum  proiectezi  tu lucrurile pentru a putea, ca Tine, sa fiu deasupra raului, ca el sa nu ma mai atinga, dar sa fiu capabil sa ma servesc de el pentru a realiza lucruri mari".
      Numai gindind astfel vom vedea ca nu este nimic rau in natura . Deci  in loc sa incerce sa se debaraseze definitiv de fortele negative care il tulbura, discipolul trebuie sa invete sa le utilizeze pentru a deveni foarte puternic.
      Chiar si morala si religia gresesc atunci cind sfatuiesc de a smulge, de a extirpa raul, pentru ca raul contine puteri formidabile fara de care omul ar slabi.
Citeva exemple :

1. Sexualitatea
      Forta sexuala este o energie pe care am putea-o compara cu petrolul. Cei care sunt ignoranti si neindeminatici se ard : aceasta forta le arde propria lor esenta. In timp ce, cu acelasi petrol  cei ce stiu sa-l utilizeze, zboara in spatiu . Nici o alta imagine nu rezuma mai bine acest aspect al fortei sexuale. Si-atunci de ce sa nu zburam in spatiu pina la stele si sa cunoastem totul fara sa fim mereu arsi?
      Apare acum o noua filozofie care ii invata pe barbati si pe femei cum sa se priveasca, cum sa-si utilizeze aceste elanuri ca sa se inspire reciproc, toata aceasta fericire de a se contempla reciproc pentru a deveni fiinte exceptionale carora le sunt  accesibile cele mai mari infaptuiri, pentru ca iubirea va veni sa-i ajute, sa-i sustina si sa-i propulseze pina la cer.

2. Vanitatea 
      Nevoia de a ne arata mai buni decit suntem in realitate nu este in fapt ceva negativ. Si chiar am putea spune ca insasi natura a sadit aceasta tendinta in om pentru a-l obliga sa evolueze. Fiindca se poate intimpla ca in dorinta  de a atrage aprobarea si admiratia celorlalti, unii sa reuseasca sa se autodepaseasca. Oamenii carora le era frica, dar care nu voiau sa insele increderea familiei lor sau a tarii, au devenit adevarati eroi. Un artist doreste continuuu sa se perfectioneze in arta sa pentru ca publicul sa nu fie obosit niciodata de el sau de operele lui. Si de altfel educatorii, parintii, profesorii, se straduiesc sa utilizeze aceasta tendinta pentru a obtine de la copii rezultatele cele mai bune . Cind aratam unui copil ca asteptam ceva de la el, ca avem incredere in el, face tot ce este posibil pentru a reusi. Chiar si de la un delincvent putem obtine bune rezultate dindu-i o responsabilitate, aratind prin aceasta ca avem incredere in el.
      Vanitatea este deci o tendinta pozitiva in masura in care ne servim  de ea pentru evolutia spirituala .

      3.  Indoiala
      Incercati nevoia de a pune totul la indoiala. Ei bine, in loc de a va indoi mereu de Inteligenta cosmica, de existenta lui Dumnezeu sau de bunatatea celorlalti, de ce nu va indoiti de voi insiva, de veridicitatea punctelor voastre de vedere si sa spuneti : " Oare am intotdeauna dreptate ? Oare sunt pe calea cea buna? Oare nu exista un mod de a gindi mai bun ca al meu ?" si sa incepeti sa cautati. Din nefericire asupra acestui punct, nu exista indoliala, credem in mod absolut.
      Oamenii se indoiesc de toate in afara de propriul lor rationament si asa intra in incurcatura . Nu este deloc inteligent!  In loc sa creada ca toate dorintele si slabiciunile lor sint nobile, legitime,  minunate si sa le apere, trebuie sa inceapa sa se intrebe daca sunt chiar atit de "catolici" , cu adevarat divini. In loc sa se indoiasca mereu de natura lor superioara, de spiritul lor si de tot ce Dumnezeu a sadit in ei, mai bine sa se indoiasca un pic de natura lor inferioara!
      Din nefericire se indoiesc de ceea ce Dumnezeu le-a daruit pentru a-i salva si cred in mod absolut in fortele dezlantuite in ei ! Daca tot vor  sa se-ndoiasca cu adevarat de ceva, sa stie cel putin de ce ar trebui sa se indoiasca.

GREFA  SPIRITUALA (vezi cap. IX)
      Presupuneti ca ati avea un arbore foarte viguros ,dar care da fructe acre, de nemincat : veti face o grefa, un altoi, si, pe un par salbatic, de exemplu, veti putea obtine niste pere magnifice. Oamenii au devenit  experti in aceste tehnici, dar cind este vorba de domeniul psihic sau de domeniul spiritual, nu sunt nici atit de capabili, nici atit de indeminatici.

      1. SENZUALITATEA
      Sa presupunem ca aveti nevoie de o dragoste foarte senzuala. Este o forta salbatica, formidabila, irezistibila. Puteti face o grefa deasupra, dar, pentru asta, trebuie sa gasiti o ramura de un alt fel de iubire, pura, nobila, inaltatoare si s-o altoiti. Atunci sevele produse de natura voastra inferioara vor urca, vor circula pe aceste ramuri, adica aceste amprente, aceste circuite noi, schitate in creierul vostru vor produce fructe extraordinare, o iubire deosebita care va va aduce o incintare si inspiratii de neuitat.

2 .VANITATEA 
      Si daca aveti o vanitate care va ia mult din timpul si fortele voastre , puteti sa-i dati si o alta orientare. In loc sa doriti mereu sa fiti glorios in fata lumii, acelor gura-casca, a imbecililor, veti lucra sa obtineti gloria, dar pentru impliniri celeste, o glorie divina,  care nu se stinge niciodata.

      3. FURIA
      Daca sunteti furios, probabil ca din aceasta cauza v-ati distrus multe prietenii si ati ratat multe conditii favorabile pentru viitorul vostru. Dar aceasta forta brutala care explodeaza ca o furtuna, o putem sublima, transforma, facind o grefa, si atunci veti deveni neobosit pentru a va lupta, a va razboi, a combate tot  ce este inferior, deveni un soldat al lui Hristos, un servitor al lui Dumnezeu. In loc sa fie folosita pentru a distruge  ceea ce este maret, forta voastra martiana va va ajuta sa construiti.
      Este suficienta grefa . Dar amintiti-va ca trebuie sa pastreze radacina, nu o smulgeti niciodata, pentru ca ea este viguroasa si trunchiul la fel. Trebuie sa faceti altoirea, extrageti mental fortele pe care le contin si va legati de o entitate, de un spirit luminos , de un inger sau de arhanghel.
      Toti initiatii au fost obligati sa faca grefe  ei au intrat mereu in legatura cu fiiintele  care-i depasesc si fructele pe care le-au produs astfel, sunt cele mai bune. Dar cea mai puternica altoire, cea mai sublima este de a ne lega de Domnul si de a spune :" Doamne, ceea ce fac eu nu este grozav. Accepta deci sa intri in mine, sa lucrezi si sa Te manifesti prin mine. Vreau sa lucrez pentru Imparatia Ta si Dreptatea Ta". Aceasta este grefa cea mai buna, cea mai sublima, si daca in acel moment Dumnezeu accepta, daca El intra in legatura cu noi, arborele vostru (adica voi insiva care produceati in trecut fructe de nemincat) va produce dupa aceea fructe delicioase si parfumate. Au ramas numai radacinile si trunchiul, dar altoiul, adica lumea invizibila, lumea divina, lumea celesta  a produs aceste fructe. Ce s-a intimplat? Toate aceste forte brute, primitive, clocotitoare ale personalitatii au fost luate din cer pentru a le transforma datorita grefei spirituale.

DOUA  EXEMPLE  SPIRITUALE
REFERITOARE LA SEXUALITATE
      Intr-o zi am primit vizita unei tinere fete, era draguta, simpatica si dupa manierele sale se vedea ca este bine educta . Dar iata ca mi-a marturisit ca era foarte nefericita fiindca era obsedata de o imagine : in tot ce privea, florile, fructele, obiectele si chiar tavanul, nu vedea decit sexul masculin. Si cum era credincioasa, catolica, se simtea realmente vinovata, respinsa de Cer si cazuta in pacat.
      Cind am auzit-o, am inceput sa rid. Ea m-a privit putin mirata si i-am raspuns : "Ascultati-ma, nu e nimic grav, nu este nimic rau in tot ce mi-ati relatat. Este natural, este normal, sunt lucruri care se intimpla tuturor, mai mult sau mai putin, bineinteles, dar nu aveti de ce sa disperati. Natura se ocupa de propagarea speciei si ea creeaza aceste reprezentari si la femeie pentru ca genul uman sa nu se stinga.Dar trebuie stiut cum sa actionam, cum sa utilizam aceste imagini , daca nu, iata in ce stare va gasiti. Iata deci ce trebuie sa faceti de aici inainte. Cind vi se intimpla sa vedeti aceasta imagine , in locul unui fruct a unui obiect, in loc sa va mihniti, priviti linistita... Dar nu va opriti prea mult timp pentru ca se pot trezi anumite dorinte si pentru a va consola se recurge la gesturi si asa mai departe.... Deci pentru ca acestea sa nu se produca , deveniti putin filozof, adica incepeti sa va ginditi la Inteligenta Cosmica care determina formarea acestor organe . Reflectati , meditati , sunteti impresionati de Inteligenta care a creat lucruri perfecte , si ati uitat tentatia care v-o puteau aduce. In timp ce, daca va cufundati in aceasta obsesie, nu veti mai iesi. Luati aceasta imagine ca pe un punct de plecare, cum veti ajunge la predestinarea voastra, in sus. In acest fel este magnific, fiindca aveti din cind in cind puncte de plecare, de propulsie . Daca tineti bine minte, nu le luati decit ca pe niste puncte de plecare, altfel veti ajunge sa va cufundati si va veti pierde. Trebuie numai sa le utilizati.
      Din nefericire oamenii nu stiu sa mearga mai departe pentru a reflecta si a se minuna , gindind ca insasi acest fapt ii va salva .
      Voi spuneti :" Dar ce mi se intimpla ? Este infricosator, este dezgustator", si asta va pierde . Aruncati aceste conceptii invechite si nu mai spuneti "Este infricosator " ci "Ce frumusete ! Ce spendoare ! Cita inteligenta ! Cum a putut natura sa formeze un lucru ca acesta? "Aceasta stare de uimire va va permite sa va rezolvati problema.
      Citeva zile in urma am primit vizita unui barbat de o anumita virsta care mi-a marturisit ca, in domeniul sexual , avea o mare slabiciune, era incapabil de a se stapini in fata femeilor, intrebindu-ma cum ar putea remedia asta. I-am spus : "Ar fi trebuit sa incepeti sa va ginditi mult mai devreme, dar as vrea sa va dau citeva exercitii pe care sa incercati cel putin sa le practicati. De exemplu, mergeti pe plaja si priviti fetele tinere; sigur, se va trezi ceva in d-voastra, este normal, este natural. Dar cum nu puteti sa va satisfaceti dorinta cu ele, deci sunteti obligat sa rezistati, sa faceti un efort de sublimare, chiar atunci veti incepe sa exersati vointa si daca repetati acest exercitiu cu succes nici nu veti mai avea nevoie sa mergeti pe plaja. In acel moment veti putea privi numai citeva reviste, si in acest caz ceva se va trezi, veti surprinde atunci aceasta senzatie care se trezeste si faceti-o sa urce  pina la Cer,  pina la Mama divina. Si exersind in dv astfel mai mult timp, veti ajunge intr-o zi sa nu mai aveti atit de mult nevoie de relatii fizice cu femeile . Si iata , iata triumful!.
      Dar trebuie sa va exersati astfel mai mult timp, cu doze homeopatice. In homeopatie putem dilua pina la a  noua centezimala (adica 000000001) si chiar la acest grad de dilutie produsul ramine eficace ! In dragoste putem deasemenea ajunge la o astfel de dilutie ca nu mai este nevoie de contacte fizice, si aceasta este iubirea spirituala. Dupa cum vedeti , este o chestiune de metoda: in loc sa fugiti si sa ramineti mereu vulnerabil, "prindeti taurul de coarne". 

NOILE  CLISEE 
      Defectele voastre, slabiciunile voastre  sunt ca niste clisee imprimate in voi si orice ati face, ele sunt mereu acolo, prezente, gata sa va impinga sa actionati in aceeasi  directie. Deci, chiar daca luptati cu viata, nu veti repurta victoria. Pentru a triumfa, trebuie sa pregatiti un alt cliseu, luind o alta atitudine, obisnuindu-va sa aveti alte ginduri, alte sentimente, sa faceti alte gesturi.
      Incepeti deci o noua inregistrare. Aceasta nu inseamna ca primul cliseu s-a sters, nu , nu se sterge, dar este ingropat sub alte straturi. Atit timp cit va veti mentine pe aceasta noua directie va ramine ingropat, dar  daca nu va mentineti asa, se va manifesta din nou.
      Un barbat decide daca nu va mai incerca sa seduca femeile. Dar iata ca nu si-a schimbat cliseul si evident, cu prima ocazie, cedeaza. Si-atunci este deceptionat, regreta, sufera, isi promite ca data viitoare va fi altfel... dar data viitoare este exact la fel. Ca sa fie diferit trebuie facut efortul de a schimba ceva in modul de a privi, in gesturi, in cuvintele pronuntate, si cind a reusit o data are toate sansele sa reuseasca mereu, pentru ca noul cliseu se inscrie din ce in ce mai  profund. Acelasi lucru este valabil pentru toate celelate tendinte reprobabile, furia , birfa, lacomia, lenea etc.

STARILE  NEGATIVE
      Sa ne oprim pentru a da o alta orientare gindurilor noastre.
      Sunteti in curs de a face un lucru si deodata constatati ca l-ati inceput intr-o stare de agitatie... De indata ce observati, opriti-va imediat. Daca nu va opriti deindata ,veti continua in aceasta agitatie fara sa va mai puteti opri. Deci ,intrerupeti lucrul, apoi reincepeti in alt ritm. Noua stare se va perpetua la rindul sau.
      De ce o persoana furioasa tulbura obiectele, de ce trinteste usile, loveste mobilele? Pentru ca ar vrea sa se debaraseze de aceasta forta pe care nu stie cum sa o stapineasca. Dar cu cit se agita, cu atit este obligata sa se agite. Trebuie deci sa faca contrariul, sa se opreasca din miscare un moment, apoi sa-si continue lucrul.
      Sa presupunem ca aceasta perturbare se manifesta prin voi atunci cind mergeti pe strada. Nu va veti putea debarasa continuind sa mergeti deci opriti-va. Ca sa nu fiti observati de trecatori, opriti-va in fata unei vitrine cu aerul ca priviti ceva... si acolo, fortati-va sa va rezolvati problema care este sursa agitatiei voastre. Din momentul in care ati intrerupt miscarea puteti da o alta orientare gindului vostru.

RISIPIREA  NORILOR  PRIN  GIND
      In timp ce va simtiti prost dispus, trist, nelinistit. (pentru ca a trecut prin voi un nor) incercati sa meditati pentru a risipi acel nor in loc sa-l alimentati cu reflectiile voastre. Daca veti reusi  veti constata ca soarele, Dumnezeu , este mereu acolo, ca era numai ascuns de proprii vostri nori...
      Si daca faceti asta la scara mica , de ce n-ati face-o si la scara mare?  Odata ce sunteti capabili sa va risipiti norii vostri, veti putea incerca sa dispersati norii colectivi care apasa asupra pamintului. In timp ce ati plantat un bob de griu si ati constatat ce frumoase spice v-a dat, veti putea insaminta un cimp intreg cu mii de boabe asemanatoare, pentru ca nu va indoiti ca si celelalte boabe plantate vor da asemenea spice . Acelasi lucru este si pentru munca interioara. Cind ati reusit pentru voi, fiti sigur ca gratie muncii voastre, puteti ajuta intreaga omenire.
A FACE  O  BAIE
       Apa are proprietatea sa absoarba totul. Ea absoarbe binele ca si raul, de aceea , cind sunteti intr-o stare de extaz sau de mare bucurie, nu trebuie sa va spalati si mai ales nu faceti baie.
      Dar daca sunteti nefericit si faceti o baie, va veti simti mult mai bine imediat, fiindca apa va prelua durerea voastra.

A   FIXA   UN   TERMEN   RAULUI
      Presupuneti ca ati avea o indispozitie, o migrena , un chin, un rau care va urmareste.... Iesiti , faceti o plimbare , mergeti  spunind: " Cind voi ajunge la arborele pe care-l vad acolo, sau la acel perete voi fi eliberat de raul meu. Apropiati-va de acel reper cu gindul ; aceasta eliberare se va produce intr-adevar si cind veti ajunge la obiectul fixat, veti simti o usurare. Daca aceasta usurare este prea slaba, reincepeti, alegindu-va un alt reper, mai departe si afirmati ca acolo raul vostru va dispare imediat. Continuati astfel pina cind veti simti o ameliorare evidenta.

PUTEREA   IUBIRII
      Cind va simtiti nefericit , iritat, sau descurajat, in loc sa disperati si sa mergeti sa-i nelinistiti si pe ceilalti, ramineti linistit la d-v si spuneti : M-am lasat racit, trebuie sa ma reincalzesc!   Faceti apoi citeva respiratii, faceti un gest cu dragoste, trimiteti un gind de iubire intregului Univers, fiindca este adevarata caldura. Veti constata ca trimitind unde de dragoste, ati deschis in voi o sursa de lumina , si apa dragostei curge acum. Lasati-o sa curga si sa-si faca treaba pentru ca ea va purifica totul in voi.

PUTEREA    CUVINTULUI
      In procesul Initierii, discipolii sunt invatati sa se serveasca de cuvinte, sa le pronunte in asa fel incit sa declanseze fortele naturii. Cuvintele sunt puternice, dar noi nu stim inca sa ne servim de ele si nici sa le pronuntam corect.
      Cind va este frig, cind va simtiti abandonat, cind aveti impresia ca nimeni nu va iubeste, pronuntati cuvintul IUBIRE o data, de doua ori, de zece ori, in diferite moduri : declansati astfel puterile cosmice ale iubirii in mijlocul carora nu va veti mai simti singur , abandonat.
      Cind va simtiti in intuneric, ca si cum ati cazut pe fundul unei prapastii, pronuntati cuvintele INTELEPCIUNE, LUMINA, pina cind vibreaza si cinta in toate celulele corpului vostru. In acel moment  totul se va lumina...
      Cind va simtiti perturbat, limitat, tulburat, pronuntati cuvintul LIBERTATE.
      Puteti sa mai pronuntati cuvintele FRUMUSETE, ADEVAR, FORTA, SANATATE, ARMONIE.... Veti spune ca e putin lucru. Da, dar daca stiti sa le pronuntati cu intensitate si convingere  fiecare cuvint, pe masura ce-l repetati, dobindeste o mare putere si influenteaza propria voastra substanta.

PUTEREA CANTECULUI.
      Cintecele pe care noi le cintam aici actioneaza in mod favorabil asupra voastra si chiar cind nu le cintati , simplul fapt ca le aveti in cap va face bine, pentru ca aceste cintece vibreaza in voi.
      Cind simtiti ca nu stiti prea bine unde va aflati, ca ideile voastre se incilcesc, cintati :  "Misli , pravo misli: Gind corect" si veti vedea deja mai bine drumul.... Cind credeti ca nimeni nu va mai iubeste, cintati Bog e lubov : Dumnezeu este iubire" si atunci, ce doriti mai mult decit faptul ca Dumnezeu nu va va parasi niciodata?
      Si daca sunteti un pic obosit , bolnav, cintati "Sila zdrave e bogatstva - Forta si sanatatea sunt bogatii" si-atunci totul vibreaza : peretii, plafonul, si va ridicati plini de viata....
      Daca considerati viata cenusie, ca nu va mai inspira nici o bucurie spuneti "Krassiv e jivota:  Viata este frumoasa"... (aceste cintece bulgare apartin repertoriului Fraternitatii)
      Iata, aveti aici mijloace, un intreg arsenal magic, ramine sa va serviti de el.

CUM   SA  LUPTAM  CONTRA  SPIRITELOR  RAULUI
      Daca resimtiti o tulburare, daca aveti o tentatie, aceasta dovedeste ca sunteti atacat de spirite rele. In acest caz nu iesiti in afara pentru a lupta cu ele, daca iesiti din fortareata voastra veti fi cu siguranta atinsi pentru ca nu purtati nici  ciraca, nici scut, nici arma. In acel moment, din contra,intrati profund in voi insiva.
      In loc sa va bateti contra unor inamici care sunt foarte puternici , intrati in voi, alungati-i ! Lupta impotriva lor ii intareste. Combatindu-i , deveniti mai nerabdatori, mai nervosi. Deci nu luptati, multumiti-va sa intrati profund in voi insiva si incercati sa nu va ginditi la acesti inamici, sa nu va ocupati de ei sa asteptati pur si simplu. Ginditi-va la Domnul, ramineti  acolo citeva momente, in forul vostru  cel mai inalt, la un moment dat veti constata ca inamicii au plecat. Va intrebati: " Si daca sunt inca acolo?" Ei bine, daca sunt inca acolo, cum veti intra in forul vostru cel mai inalt unde se afla lumina, intelepciunea, forta, veti putea cel putin sa-i atacati cu arme potrivite.
      Lasati-va inamicii sa strige. Nu va poticniti, nu miscati, nu va nelinistiti din cauza lor si mai ales nu luptati impotriva lor atit timp cit nu sunteti bine inarmat si pregatit pentru aceasta lupta.
      In loc sa luptati ,sa va epuizati , sa cheltuiti multe forte,lasati totul la o parte si urcati acolo unde Dumnezeu locuieste in voi. Dumnezeu nu locuieste acolo unde dusmanii ar putea sa-l atinga. El locuieste in locul cel mai profund al fiintei noastre. El care este forta adevarata, puterea, si trebuie sa il gasim . Deci, cind va simtiti amenintat lasati toate preocuparile voastre si reculegeti-va gindind la acest Spirit Divin care va patrunde. Cind veti ajunge sa-l atingeti cu gindul , El va va spune : "Vino, copilul Meu, cineva te urmareste, dar in preajma Mea vei fi aparat"....
      Sa presupunem ca sunteti invadat de ginduri sau de sentimente emotive si orice ati face pentru a le vina, nu reusiti. Ce-ati putea face? Luati o atitudine de observator. Incepeti sa priviti , sa observati linistit toate aceste forte si entitati rele, manifestarile lor, uneltirile lor; observindu-le, deja va plasati deasupra lor , si atunci iata ce se intimpla; cum ele  incep sa simta prezenta cuiva care le supravegheaza, asta le jeneaza... si daca in acel moment proiectati asupra lor citeva raze de lumina, se disperseaza pentru ca ele nu iubesc lumina. Ele pot reveni si  este chiar sigur ca vor reveni( atit timp cit n-ati format in voi clisee noi, ele vor reveni) dar inca o data le veti observa si veti proiecta asupra lor fascicolul luminos, si veti sfirsi prin a va debarasa de ele. Da, pur si simplu pentru ca v-ati mentinut deasupra lor. Iata secretul.

Reguli de aur (3)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu