" NU RENUNTA LA NIMIC SI NU PASTRA NIMIC. TRAIESTE BUCURIA TOTULUI SI FII ASA CUM ESTI! "

...

A te bucura de calatorie este la fel de important cu a ajunge la destinatie .



joi, 16 septembrie 2010

Reguli de aur (3)

RUGACIUNE   CONTRA   SPIRITELOR   RELE
      " IN NUMELE  IUBIRII  DIVINE  STATORNICE  SI  ETERNE
          IN NUMELE  INTELEPCIUNII  DIVINE  STATORNICE  SI  ETERNE
         IN CARE  NOI  NE  MISCAM  SI  NE  DUCEM  VIATA  NOASTRA,
         IN NUMELE  CUVINTULUI   MAGIC   VIU,
         FIE  CA  TOT  RAUL  SI  TOT  GINDUL  INSPIRAT  DE CEL  
           VICLEAN    SA   FIE  RISIPITE  SI  NIMICITE.


DIFICULTATILE
PREVENIREA PERIOADELOR DIFICILE
      Constiinta noastra se lumineaza si se intuneca, se umple si se goleste , pentru ca noi suntem supusi acelorasi alternante ca si natura.
      De aceea trebuie sa fim constienti de perioada cind trebuie sa se produca fiecare fenomen. Presupuneti ca o perioada dificila se apropie : daca nu cunoasteti acest lucru , va  luati  in mod imprudent angajamente pentru o actiune sau alta, dar cind soseste momentul, nu aveti nici inspiratie, nici bucurie si va simtiti descumpanit . Ati fi putut evita aceasta daca ati fi stiut dinainte ca vor veni zile intunecate cind va veti  simti slabit, deprimat. Toate greselile  se fac in momentul in care constiinta este intunecata. Invatati sa simtiti apropierea unor astfel de momente si  atunci cind sosesc, sa nu intreprindeti nimic important.

NU  INCERCATI   SA  SCAPATI  DE GREUTATI
      Cel care incearca sa scape de efort si de greutati va intilni obilgatoriu dificultati si mai mari. In loc sa incerce  sa fuga de probleme, trebuie sa incerce sa le rezolve, daca nu , a doua situatie va fi mai rea decit  prima . O schimbare nu pote fi benefica decit daca ati stiut mai intii sa rezolvati problema in fata caruia ati fost pus. Daca vreti sa va abandonati datoria pentru a gasi o situatie mai agreabila, inseamna ca nu cunoasteti legile severe care comanda destinul. Lumea invizibila va va spune :  " Nu trebuie deci sa fugim de dificultati, ci sa cautam sa le intelegem bine sensul si sa facem ce este necesar. Cind vom simti ca am implinit totul, vom putea merge indiferent unde, chiar in Infern, in toata linistea, pentru ca ingerii pregatesc drumul pentru care au implinit totul.

ACCEPTATI  INCERCARILE  SI  MULTUMITI  CERULUI
      Va aflati la o scoala spirituala, traiti in lumina, dar asta nu inseamna ca, din cind in cind, nu vi se pot intimpla unele accidente sau citeva nenorociri.  Nu suntem feriti de aceste neajunsuri pentru ca ne aflam intr-o scoala initiatica. Pentru a nu vi se intimpla nimic rau , trebuie lichidate toate datoriile trecutului. Daca le mai prelungiti, indiferent daca urmati sau nu un Invatamint , ca sinteti sau nu in Lumina , nu este nimic de facut;  trebuie sa le platiti. Sunteti intr-un Invatamint Divin, se intelege; traiti in aceasta lumina, nu mai faceti de acum inainte decit bine, se intelege, dar  trebuie sa stiti ca acest bine va da rezultate in viitor si nu imediat. Deci, cind treceti prin incercari, trebuie sa le acceptati si sa spuneti : "Doamne Dumnezeule, aceasta nu poate distruge munca pe care am facut-o in lumina. Cu atit  mai bine ca am  aceste probleme, inseamna ca ma eliberez  si e foarte bine. Acum stiu de ce trebuie sa trec prin toate astea, nu ma voi mai revolta, nu voi mai cere sa fiu crutat".

DINTR-UN  RAU  INTOTDEAUNA  POATE  IESI  UN  BINE
      Orice vi s-ar intimpla, trebuie intotdeauna sa incercati sa vedeti latura buna a lucrurilor. Deci, in fata dificultatilor, bolilor , accidentelor, ginditi ca din acest rau ar putea iesi  un bine si astfel totul se va aranja. Spuneti-va : " De ce sa nu indur citeva neplaceri ca sa pot avea alte bucurii? "  Gratie necazurilor lor, multi oameni au realizari deosebite. Daca n-ar fi avut anumite dificultati n-ar fi reusit sa infaptuiasca ceva maret, nobil, celest.
      Studiati  tot ce vi se intimpla si intrebati-va ce asteapta lumea invizibila de la voi dindu-va dificultati sau insuccese.
      Daca va obisnuiti sa aruncati o alta privire obstacolelor si evenimentelor in aparenta neplacute, veti vedea ca ramine intotdeauna ceva de descoperit. Fericirea se afla deseori acolo unde nu ati asteptat -o..... Voi doriti sa semene cu ideea pe care v-o faceti voi despre ea, ei, nu, aceasta nu se va intimpla niciodata. Dar nu va descurajati, nu sunteti singuri, exista multe fiinte invizibile care se gindesc la voi si care nu contenesc in a va instrui si sfatui.

METODE  DE PURIFICARE

POSTUL
BINEFACERILE   POSTULUI  PENTRU  SANATATE
       Toti  initiatii recomanda postul,  pentru ca ei stiu ca purifica organismul si ca puritatea este baza sanatatii.
       Daca nu postiti niciodata, celulele stomacului si toate organele sunt obisnuite sa se bazeze pe stapinul lor, dumneavoastra: ele stiu ca le veti satisface  mereu si devin lenese. Cum  exista o abundenta de hrana, o parte nu poate fi absorbita in tesuturi unde incep sa fermenteze, sa putrezeasca . In timp ce, in post , celulele neprimind hrana, iau  decizia  sa devina mai econome, mai intelepte si mai  active pentu a se putea descurca cu rezervele. In acel moment nu mai exista fermentatie in organism. Daca nu postim niciodata ne expunem la mari pericole pentru viitor, fiindca celulele devin pasive,  lenese si slabite. Este evident ca postul prelungit  slabeste organismul  si poate chiar aduce moartea. Dar daca stim cit timp, in ce conditii si in ce stare de constiinta trebuie sa-l tinem,  beneficiile sunt imense pentru sanatate.

POSTUL   SAPTAMINAL 
       Este o obisnuinta buna sa postim in fiecare saptamina timp de 24 de ore. In acest timp puteti bea apa calda fiarta, dar nimic mai mult. In acelasi timp veti face o munca spirituala, va veti lega de entitatile cele mai luminoase, va veti alege muzica si lecturile care ar putea sa va inspire si sa purifice gindurile si sentimentele voastre.

POSTUL   IN   VIATA    SPIRITUALA

1. PENTRU  INTARIREA  GINDULUI
       Postul nu are o influenta buna numai asupra sanatatii. Atunci cind initiatii doresc sa ajute sau sa salveze pe cineva care se afla afundat in greutati, postesc, pentru a putea trimite fortele spirituale care se acumuleaza in ei in timpul acestei privatiuni. De aceea Initiati postesc deseori  pentru a-si putea ajuta prietenii sau semenii.

2. PENTRU  ALUNGAREA   ENTITATILOR  NOCIVE
       Datorita postului putem alunga entitatile raufacatoare care se adapostesc in noi. Deja , in prima zi de post aceste entitati se vor plinge de noi si vor spune : "Devine tare rau stapinul asta, nu ne mai da nimic" si vor pleca sa caute pe altcineva care sa-i hraneasca.
       Bineinteles, exista entitati mai rezistente care nu ne parasesc decit  a doua sau a treia zi sau chiar mai tirziu... Dar, in fiecare zi, noi entitati ne abandoneaza, si ne simtim din ce in mai linistiti . Cind discipolii au venit la Iisus sa-l intrebe cum pot alunga demonii, El le-a raspuns prin rugaciuni si prin post.  Nu exista alte mijloace. Daca nu postim  niciodata , toate entitatile inferioare din nou se intaresc si devin atit  de puternice incit vor sfirsi prin a ne distruge.

3INTRERUPEREA  POSTULUI 
Dupa un post de  mai multe zile nu incepeti  sa mincati imediat normal,  aceasta poate antrena tulburari grave si chiar moartea in anumite cazuri.
 Prima  zi, trebuie sa beti citeva cesti de supa usoara, a doua zi puteti minca ciorba cu pesmeti, a treia zi puteti incepe sa mincati normal, dar hrana usoara si nu in prea mare cantitate. In acest fel nu va expuneti niciunui pericol si dupa un astfel de post va simtiti intinerit ,degajat, ca si cum materialele care va stinjenesc organismul au disparut, deseurile si impuritatile au fost arse.

TRANSPIRATIA
       Sudoarea are aceeasi compozitie ca si urina, dar mult mai diluata. Deci, pielea care elimina sudoarea prin pori face aceeasi munca precum rinichii si transpirind, omul se curata, se purifica. Exista mai multe metode pentru a transpira ,dar va sfatuiesc sa urmati una foarte simpla :  bauturi calde. Fierbeti apa si o beti cit de calda posibil.  Apa calda intra in osmoza in toate canaliculele, le dilata se ridica prin capilaritate si produce transpiratie prin pori.
       Transpirind astfel va veti simti reinoit , purificat, intarit. Transpiratia este esentiala pentru sanatate. Simtiti de exemplu ca v-a luat frigul si ca incepeti sa faceti febra, puteti sa va vindecati prin transpiratie bind mai multe cani de apa foarte fierbinte care va pot ajuta sa eliminati toxinele.

Cele patru elemente
       Fiecare fiinta poarta in profunzimile subconstientului sau germeni nocivi care  gasesc intotdeauna conditii propice pentru a creste si a impiedica existenta proprie. De aceea, cind un discipol este deja foarte avansat pe drumul evolutiei, primeste misiunea de a patrunde in profunzimile subconstientului sau si cu ajutorul Ingerilor celor patru elemente Ingerul  Pamintului, Ingerul Apei, Ingerul Aerului, Ingerul Focului, se debaraseaza de acesti germeni : ii arde prin foc, ii risipeste prin vint, ii ineaca prin apa sau ii face sa dispara in pamint. Numai astfel se elibereaza complet.
       Trebuie bine cunoscut rolul fiecaruia din cele patru elemente.

1. PAMINTUL
       Pamintul preia toate impuritatile, asta este proprietatea sa; este ca un magnet care atrage tot ce este murdar si impur pentru a-l transforma apoi in laboratoarele sale. Priviti cum el ia si  transforma  tot ce noi aruncam, pentru a ni le reda sub forma de flori si fructe delicioase...
       De aceea, cind simtiti o tulburare, o neliniste, o impuritate, dati-le pamintului. Sapati o mica gaura, puneti-va acolo degetele si vorbiti pamintului ca unei fiinte inteligente cerindu-i sa preia tot ce va tulbura. Spuneti :  " O, Pamintule , mama mea , tu care mi-ai dat toate elementele din care este facut corpul meu, iti multumesc! Dar te implor, binevoieste sa iei  in santierele  si in laboratoarele tale  extraordinare toate  impuritatile acumulate in mine dealungul anilor si sa mi le redai transformate in elemente pure  pentru a-mi putea indeplini misiunea mea in lume ".
       Cind ati terminat recititi formula Kabalistica pe care v-am dat-o : Taro-Tora - Rota-Tarota - Rotaro.

2. APA 
       Apa este un element foarte propice purificarii pentru ca, peste tot unde trece, ea preia, absoarbe. In planul eteric de asemenea apa are aceleasi proprietati  de a retine , de a absorbi ; de aceea Initiatii au obiceiul de a a face  un ritual cu apa pentru a se putea debarasa de toate impuritatile psihice. Ei pronunta si se servesc de anumite formule pentru a activa apa si ii da mai multa putere.  Dar pentru a ne purifica cu adevarat prin apa, trebuie sa intram in comuniune cu apa spirituala, apa cosmica ce este dincolo de apa psihica. Pina nu veti intra in contact cu aceasta apa, stratul de fluide nu va va parasi complet.

CUM  SA FACEM  BAIE
       Majoritatea oamenilor nu gindesc ca spalindu-si corpul lor fizic au ceva de facut si pentru a-si purifica corpul lor eteric si corpul lor astral. In planurile eteric si astral se gasesc impuritati de care este dificil sa se debaraseze, iar cele ale planului astral sunt mai puternice, mai indezirabile si mai nocive decit ale tuturor celorlalte planuri.
       Apa este capabila de a indeparta aceste impuritati, dar trebuie mai intii s-o activam . Pentru aceasta trebuie sa luati o anumita cantitate de sare (stiti fara indoiala ca sarea joaca un rol foarte important in ceremoniile religioase) pe care o pregatiti inca de dimineata aprinzind luminari, arzind tamiie si pronuntind citeva cuvinte pentru a o consacra puritatii absolute,  Mamei Divine, Spiritului Cosmic, si cereti Inteligentelor celeste sa o binecuvinteze pentru a-i conferi virtuti purificatoare.
       Inainte de a intra in baie, aruncati in apa aceasta sare pe care ati consacrat-o si pronuntati citeva cuvinte pentru a sfinti apa prin virtutile sarii, apoi adresati-va Mamei Divine spunindu-i : O, Mama Divina , admir aceasta apa care este o reflectare a Ta; Te rog, sfinteste-o ca sa-mi poata indeparta toate impuritatile, toate bolile si slabiciunile mele ca sa-l pot sluji mai bine pe Tatal meu Ceresc". Apoi  atingeti apa si vorbiti creaturilor care o populeaza : " O ondine, cit de frumoase, pure si transparente sunteti ! Primiti-ma acoperiti-ma si lucrati asupra mea pentru  a scoate din fiinta mea tot ce nu vibreaza in armonie cu Cerul!" Spunind aceasta, atingeti apa cu multa dragoste.
       Apa este un element in care traiesc entitati invizibile dar frumoase si pure; prin ea intrati deci in contact cu aceste entitati care sunt foarte sensibile si care vor fi binevoitoare din cauza atitudinii noastre pline de iubire. Luati apoi intr-un vas din aceasta apa pe care ati binecuvintat-o, pentru a o turna pe d-v dupa ce ati terminat sa va spalati . Cind intrati in apa , spuneti cit este de frumoasa cit de incintat sunteti, si va sapuniti  de trei ori. Daca aveti multa credinta si multa iubire, veti obtine rezultate frumoase; totul depinde de credinta si de iubirea voastra.

A  LUCRA CU APA
       Sa presupunem ca ati dori sa va purificati , dar n-aveti  apa; puteti face totusi acelasi lucru prin Gind. Imaginati-va senzatia de prospetime, simtiti apa curgind pe voi si indepartinndu-va toate impuritatile. Baia spirituala va poate cu adevarat curata pentru ca in realitate adevarata apa nu este apa fizica. Apa veritabila trebuie gasita in interior. Omul poseda in el surse de apa vie , si de aceasta apa vorbeste Iisus cind spunea : " Din sinul sau vor izvori riuri de apa vie". Apa fizica nu este decit un mijloc de a intra in comunicare cu apa spirituala.

       CUM   PUTETI   UTILIZA   APA
 PENTRU    A   SCAPA   DE   STARILE   NEGATIVE
       Poate ca aveti uneori chinuri de care nu stiti cum sa scapati . Priviti si ascultati atunci cum curge apa. Chiar daca nu este decit apa de la robinet, dupa citeva momente va simtiti usurati. Ce s-a intimplat ?  Apa care curge influenteaza plexul solar antrenind materialele care va perturba.
       Puteti astfel sa va scufundati miinile in apa calda sau rece, si dupa citeva minute veti avea impresia ca v-ati debarasat de greutatea pe care o simteati.
       Spalati-va miinile constient cu sapun o data, de doua ori... si  chiar  pina la zece ori. Datorita  Gindului ce actioneaza in timp ce va spalati , totodata si miinile eterice care sunt dincolo de Miinile voastre fizice.

CUM SA  MAGNETIZAM  APA
       Odata ce v-ati spalat miinile ele pot deveni conducatoare de energie celesta. In acel moment, puteti sa introduceti aceste energii in apa pe care o beti. Luati un pahar cu apa pura (de preferinta dintr-un izvor, sau lac de munte), tineti paharul in mina stinga si cufundati in apa primele trei degete ale miinii drepte (policele, indexul, mediu si concentrindu-va asupra iubirii, intelepciunii si adevarului, pentru a impregna apa. Apoi beti aceasta apa gindind : " Pentru iubirea care vindeca, pentru intelepciunea care lumineaza, pentru adevarul care elibereaza".

3. AERUL

       1. Exercitii de respiratie (vezi cap II)
        2. Exercitii cu Ingerul aerului
        Cind este vint, puteti iesi sa va plimbati, rugind Ingerul  Aerului sa va preia grijile si impuritatile voastre.
       3. Expunerea la aer
       Daca aveti posibilitatea, intr-un loc la adapost, expuneti-va gol imaginindu-va ca aerul trece prin voi si va curata de toate impuritatile voastre.

4. FOCUL 
       Focul este o poarta care se deschide lumii de dincolo deoarece reprezinta limita dintre lumea fizica si lumea eterica. Prin foc este deci mai usor de intrat in comunicare cu lumea divina. Daca inainte de a implini un act important, Initiatii au obiceiul sa aprinda o luminare , este pentru ca ei stiu ca numai focul poate sa-i introduca in regiunile subtile si sa-si faca astfel gindul si vocea auzite.

1. EXERCITII LA RASARITUL  SOARELUI ( vezi cap. IX privitor la soare)

 2. IN   FATA   FOCULUI
       Ati vazut cu totii arzind un foc de lemne intr-un semineu , dar v-ati intrebat cum se face ca ramurile care erau uscate, negre, strimbe devin atit de frumoase si stralucitoare ?  Nu este un miracol  sa vezi ceva atit de negru cum devine atit de luminos ? Daca si voi , cind va vedeti sau cind sunteti in jurul unui foc, imaginati-va ca aduceti toate ramurile voastre uscate, adica toate vechile voastre tendinte instinctuale . Tot ce este inutil , aruncati in foc.! Pentru ca focul este capabil sa transforme totul in caldura, in lumina, de care tot voi veti beneficia .
       Daca nu, ce-ati putea face cu aceste uscaturi ? Nu va pot nici incalzi, nici lumina , pentru ca nu sunteti capabili de a le transforma . Dati-le focului si el vi le va inapoia sub forma de lumina si caldura.

       3. IN   FATA   UNEI   LUMINARI
       Intr-o camera linistita, pregatiti-va sa aprindeti o luminare in stare de calm si reculegere . Consacrati (inchinati ) mai intii luminarea unei entitati : Mama Divina , Tatal Ceresc , Duhul Sfint  , Sufletul universal , Arhanghelul Mihail...
       In timp ce luminarea este aprinsa , focul este prezent si la fel si celelalte trei elemente: aerul, fara de care focul nu poate arde, pamintul (partea solida a luminarii ), si apa - ceara topita . Privind flacara , ginditi-va ca va aflati in fata unui mare mister al naturii  si priviti-o ca si cum ar fi pentru prima oara. Asemenea picaturii de apa care contine toate proprietatile oceanului , flacara este o picatura din Oceanul Cosmic, din Focul Universal . Ea este un centru care raspindeste lumina, caldura, viata;  ea va pune in legatura cu imensitatea vietii cosmice.
       Cind simti ca ati ajuns sa va legati de flacara, aplecati-va asupra ei , deschideti gura si aspirati de trei ori ; retineti respiratia un moment apoi expirati. Trebuie sa repetati exercitiul pentru cele patru corpuri:  fizic, eteric, astral  si mental. 
       Pentru corpul fizic pentru a trezi fortele ascunse in el si de a-l proteja de atingerea focului .
       Pentru corpul eteric pentru a-l impregna de vibratiile flacarii.
       Pentru corpul astral pentru ca pacea si armonia sa se instaleze in inima voastra.
       Pentru corpul mental pentru ca gindul vostru sa fie luminat  .
       Ceea ce aspirati este viata care se ridica de la flacara in sus si va veti simti intarit .
       Cum Ingerul focului va va vedea ca admirati aceasta flacara vie, va va ajuta, va incepe sa va iubeasca si daca lumea intreaga va arde, cind ati ajuns sa aveti aceleasi vibratii cu ale focului , veti scapa de distrugere .
       Rugati-va deasemenea si faceti un ritual pentru ca aceasta flacara sa se instaleze in voi  . De aceea adresati-va ei spunindu-i :
       " Flacara prea iubita, simbol al Duhului Sfint, simbol al Focului Cosmosului simbol al Soarelui, intra in mine, impregneaza celulele mele pentru ca Duhul Sfint sa coboare intr-o zi in mine si sa-si gaseasca salasul. "

RUGACIUNEA   INGERILOR   CELOR   PATRU   ELEMENTE
       Doamne Dumnezeule Atotputernic, Creatorul Cerului si al Pamintului Tata indurator si atotstiutor, trimite-mi cei patru Ingeri ai Tai: Ingerul Pamintului, Ingerul Apei, Ingerul Aerului , Ingerul Focului . Pentru ca vointa Ta sa se manifeste prin mine.
       Fie ca Ingerul Pamintului sa preia toate deseurile corpului  meu fizic pentru a fi absorbite si transformate in sanatate si putere!Sa curete intregul meu corp pentru ca viata sa poata circula in abundenta in venele si arterele mele : Ca intreaga mea fiinta  sa fie alinata, degajata. eliberata,  pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamint iar Era de Aur printre oameni!
       Fie ca Ingerul Apei sa spele inima mea de toate impuritatile ! Pentru ca dragoastea dezinteresata sa se instaleze in inima mea si sa-mi aduca fericirea, bucuria si implinirea totala. Pentru ca inima mea sa fie limpede , cristalina, transparenta, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamint iar Era de Aur printre oameni.
       Fie ca Ingerul Aerului sa purifice intelectul meu introducind in ea intelepciunea si lumina! Ca gindul meu sa devina patrunzator , clar, luminos, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamint,iar Era de Aur printre oameni.!
       Fie ca Ingerul Focului , nimeni altul decit Ingerul Soarelui sa-mi sfinteasca Sufletul si Spiritul ! Fie ca Adevarul Absolut sa intre in fiinta mea intreaga! Ca sufletul si spiritul meu sa cunoasca viata eterna si sa fie lacasul Atotputerii Divine Creatoare, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa sa se infaptuiasca pe pamint , iar Era de Aur printre oameni !
       Amin, Amin, Amin!
       Asa sa fie, asa sa fie, asa sa fie!
      
A   NE   RIDICA   PENTRU   A   GASI   PURITATEA
       Pentru a gasi puritatea trebuie sa urcam, sa ne legam de Cer. In jos nu gasim decit impuritati, gunoi, care se acumuleaza, elementele cele mai grele, mai terne, namolul. Tot ce este cristalin, transparent  eteric, trebuie cautat in sus. De aceea  cel care obisnuieste sa urce mai sus, mereu mai sus, pina la Dumnezeu,  va obtine puritatea, chiar daca n-a  cautat-o, pentru ca in acest efort de a se ridica, de a se depasi, se produce deja o curatire si o purificare  in toate corpurile cele subtile.
       Cind dorim sa curatam sa albim sau sa decoloram anumite tesaturi le cufundam in vapori sau in baie. Acelasi lucru este si pentru om. Cind se leaga de Divinitate, deja prin Corpurile sale superioare este cufundat intr-o alta atmosfera , in alte virtejuri,  alte vibratii care actioneaza asupra lui si toate petele, toate incalcarile  sint sterse. Da, acolo sus sint tot felul de "masinarii" care produc vapori foarte puternici, si cel care se expune acestor vapori se purifica. Daca puneti o batista intr-un vas care a continut parfum, cind o scoateti  dupa un timp ea este impregnata cu acest parfum. Si voi la fel, daca intrati in aceasta lume plina de lumina si parfumuri, intreaga voastra fiinta se impregneaza cu chintesentele acestor regiuni apoi devine iluminata, inmiresmata, si toti  incep sa simta ca ceva divin  emana din voi, o atmosfera de frumusete, de puritate, de lumina! Credeti-ma , este un adevar absolut.
       Sa nu uitati deci niciodata, ca pentru a ne purifica, pentru a vedea mai clar, nu este decit un singur lucru de facut sa ne obisnuim a ne urca, a urca cit mai sus posibil ; acolo unde se gasesc cele mai bune idei cele mai bune dorinte , tot ceea ce exista mai bun , pentru ca acolo sus totul este luminos si parfumat.

RELATIILE   UMANE

DATORIILE   SI   RECUNOSTIINTA 
       1. Datoria noastra fata de familie,  societate ,casa, etc.
       Omul a primit de la parintii sai corpul ,viata (spunem Viata, dar de fapt nu sint ei cei care-l creaza ), vesmintele, hrana, locuinta, educatia.... Este o intreaga datorie acumulata care trebuie sa fie platita. Multi copii refuza sa o recunoasca isi critica parintii, se opun lor, chiar ii detesta... Este nedrept. Parintii i-au iubit, au suferit  pentru ei , i-au ingrijit cind au fost bolnavi, s-au ocupat de educatia lor. Omul are deci o datorie fata de parintii sai.
       Apoi omul are de asemenea o datorie fata de societate sau de natiunea careia ii apartine pentru ca i-a daruit o intreaga zestre de cultura si civilizitie , cu muzee, biblioteci, laboratoare, teatre... Ea ii pune la dispozitie trenurile sale, vapoarele, avioanele sale, medicii sai pentru a-l ingriji, profesorii sai pentru a-l instrui. armata sa ... si chiar jandarmii sai pentru a-l proteja!
       Apoi el datoreaza ceva rasei sale fiindca i-a daruit o anumita culoare a pielii , o structura fizica si psihica, o mentalitate. Si  asta nu este tot;  el are datorii fata de planeta, fata de pamintul care l-a hranit si l-a purtat, fata de intregul sistem solar, pentru ca gratie soarelui si planetelor noi sintem fara incetare  sustinuti de Domnul.
       Cea mai mare parte a oamenilor nu fac decit sa ia fara sa fie constienti de imensitatea datoriilor lor... Dar discipolul, el cauta sa fie constient de datoriile sale si sa le achite. De aceea el isi iubeste intii parintii, ii ajuta si le face bine pentru a le inapoia ce le datoreaza. El reda ceva societatii, natiunii, umanitatii intregi, sistemului solar, intregului cosmos si in fine lui Dumnezeu. Prin activitatea sa, gindurile sale, sentimentele sale, fara incetare da tuturor lucruri bune , si natura il recunoaste ca pe o fiinta inteligenta.

2. DATORIA   DISCIPOLILOR   CATRE   MAESTRII    LOR
       In ce priveste discipolii, voi aveti o datorie imensa fata de maestrul vostru. Voi  spuneti : " Atunci,cit trebuie sa-i dam?" Nimic,el nu cere nimic, dar intr-o zi veti fi obligati sa faceti pentru ceilalti atit cit a facut si el pentru voi, trebuie sa manifestati  pentru celelalte creaturi aceeasi abnegatie, aceeasi indulgenta, aceeasi dragoste. Numai astfel va veti plati datoria voastra. Peste tot trebuie sa existe un echilibru. Si eu am primit enorm de multe lucruri.Cerul s-a ocupat de mine si se ocupa in continuare de mine; el ma lumineaza, ma instrueste si acum am o datorie fata de el pentru toate greutatile lui, pentru toate aceste binecuvintari pentru toata aceasta abundenta, pentru toata aceasta dragoste pe care mi-o daruieste zi si noapte. Si cum sa platesc datoria? Lucrind pentru El, deschizindu-i drumul sa-si poata indeplini proiectele.
Si voi, credeti ca veti scapa? Oh, cit sunteti de ignoranti !. Si voi deasemenea , veti fi obligati sa platiti.

RELATIILE   DE   AFECTIUNE

1. IUBITI   FARA   SA   ASTEPTATI    SA   FITI   IUBITI
       Daca asteptati intotdeauna sa fiti iubiti , nu veti fi niciodata fericiti, pentru ca contati pe lucruri foarte nesigure. Intr-un moment veti fi iubiti, dar in momentul urmator nu se stie ce se va intimpla. Nu trebuie sa contati pe iubirea celorlalti . Ea poate va veni, bineinteles poate veni chiar neincetatat, si daca vine este binevenita, dar nu trebuie sa contati pe asta.
       De aceea va spun " vreti sa fiti fericiti? Nu cereti sa fiti iubiti, dar voi iubiti, zi si noapte ,si veti fi fericiti fara incetare. Poate intr-o zi veti intilni o dragoste formidabila... Da,  de ce nu ? "  Aceasta poate veni , dar n-o asteptati.
       Iata cum am rezolvat eu problemele: eu contez pe dragostea mea, vreau sa iubesc si daca ceilalti nu vor sa iubeasca, este treaba lor, ei vor fi nefericiti, dar eu sunt fericit . Si iata problema rezolvata.

2. RELATIILE  PARINTI   COPII
       Cei mai multi parinti cred ca ei sunt creatorii copiilor lor si gindesc ca au dreptul sa actioneze fata de ei aproape cum vor ei. Nu, parintii trebuie sa cunoasca dreptul ca ei au cladit numai casa copilului lor : corpul  sau ; ei nu i-au creat si sufletul, care vine de foarte departe. Copilul este trimis la parintii sai ca intr-o tara  straina pentru a face studii. Femeile in care el coboara este pentru el ca o pensiune unde va fi adapostit , hranit, educat si instruit. Copilul este un suflet venit de departe iar parintii nu sunt decit educatorii sai. Acesti perceptori s-au angajat sa hraneasca si sa educe copilul pina cind Tatal sau Ceresc il va cere .
       Cind un copil este dat in ingrijire intr-o familie, mai devreme sau mai tirziu parintii sai adevarati vor veni sa-l ceara; ei intreaba ce datoreaza celor ce l-au avut in grija si daca copilul a fost bine ingrijit ei sunt foarte generosi. La fel parintii trebuie sa stie ca copii lor vin de linga Dumnezeu si ca ei  au datoria sa-l trateze bine pentru ca mai tirziu copiii vor spune Tatalui lor despre grija si iubirea pe care perceptorii lor le-au daruit-o.

3. RELATIILE  DINTRE   BARBATI   SI    FEMEI

a) DRAGOSTEA 
       Oamenii nu vor gasi la problemele de dragoste solutii decit dupa ce-si vor schimba maniera de a privi lucrurile. Cauza tuturor dezordinelor  este ca barbatii n-au invatat niciodata cum sa pretuiasca femeile, nici femeile pe   barbati. Daca barbatul considera femeia ca pe o femela, ca  un obiect al placerii , ii va determina deja comportamentul si va fi obligat sa gaseasca o iesire tuturor tendintelor sale inferioare. Dar daca o considera ca pe o divinitate , va avea o alta influenta asupra ei. Iisus spunea: "Sa se faca dupa credinta ta". Da, modul nostru de a considera lucrurile sau fiintele ii face sa fie intr-un fel sau altul ; este ceva magic. Dar n-a fost explicat niciodata acest lucru.
       Sa nu speram ca vom schimba forma dragostei noastre pina nu schimbam modalitatea de a considera pe cel  sau pe cea care este obiectul dragoastei noastre. Dragostea este dificil de a o schimba, dar daca modificati modul vostru de a vedea o fiinta si automat actionati asupra voastra, asupra sentimentelor, tendintelor, manifestarilor voastre.
       Astfel actionez eu , considerind femeia ca pe o divinitate. Veti spune : " Biet  batrin, cit sunteti de departe de adevar: Daca ati sti numai ce este femeia ! Si credeti ca eu nu stiu? Dar nu vreau sa ma gindesc la asta. Nu ma intereseaza ce este sau ce ar putea fi ea in regiunile inferioare. Ceea ce ma intereseaza este ce poate ea reprezenta in planurile celeste ca scinteie divina, ca reprezentanta a Mamei Divine, ca poezie ca frumusete. Si voi, deasemenea, trebuie sa va schimbati conceptiile . Barbatii trebuie sa-si schimbe parerea pe care o au despre femei si femeile despre barbati, daca nu , portile evolutiei lor vor fi inchise si nu vor face nici un progres . Pentru femeie, si barbatul trebuie sa fie divinitate...Decurge din aceasta o mare diferenta de atitudine dupa cum consideram fiintele umane ca pe ansambluri de molecule si de atomi sau ca pe suflete si spirite.
       Daca un barbat si o femeie vor sa manifeste adevarata iubire si sa cunoasca adevarata fericire, eliberare, ei trebuie intotdeauna sa se considere reciproc ca reprezentanti ai Tatalui Ceresc si ai  Mamei Divine.  Daca nu, barbatul va imbratisa pe femeia sa , va imbratisa si slabiciunile ei si limitele ei , nu va astepta ceva superior de la ea, ceva maret, ceva pur, si iubirea lor va avea un sfirsit . Trebuie deci sa existe o alta intelegere : ca barbatul sa considere femeia ca pe o reprezentanta a Mamei Divine si ca femeia sa considere pe barbat ca pe un aspect al Tatalui Ceresc. Prin  aceasta maniera de a se considera, ei intra in legatura deja cu ceva superior lor si fiecare dintre ei devine ceva mai mult decit un iubit sau o iubita si tin in sufletul, in inima, in bratele lor ceva din imensitate , si din aceasta imensitate curg raze, curente de o natura mai subtila.
       Atunci ingerii, spiritele divine, spiritele naturii, vin sa aduca forta lor si bucuria lor acestor doua fiinte care se exprima in cel mai frumos limbaj al creatiei, limbajul dragostei, al iubirii nelimitate.

b) VIATA   COTIDIANA 
       Sa luam de exemplu un cuplu pentru a vedea cum se petrec lucrurile de obicei. Dimineata barbatul  pleaca la lucru : " La revedere draga... La Revedere dragule !" Se imbratiseaza, dar rece, gindind fiecare la altceva.  Dupa ce se inchide usa, femeia incepe sa bombane : " Ce prostie am facut ca m-am maritat cu asta! Este un lenes , un incapabil, un neindeminatic... Pe cind vecinul, cind i-am vazut masina si cum a imbracat-o pe nevasta-sa .... blanuri , bijuterii...Ah!  Ce nefericire!" Si incepe sa plinga, se lamenteaza , tuna si fulgera:" nu mai pot suporta o astfel de situatie. Cind se va intoarce diseara, o sa vada el, o sa auda el ! Si se pregateste deja; toata ziua ameninta si se otraveste.
       Si sotul incepe si el pe alta parte: " Ah aceasta...(n-o sa va spun cuvintul ) de ce am facut prostia s-o iau de nevasta? Este atit de banala, atit de stupida! Nu gindeste altceva decit sa se plimbe prin  magazine cu catelusul si sa se indoape la cofetarie cu prietenele ei. Nu face nimic in timp ce eu lucrez aici in praf, in zgomot, pentru a aduce nitel  mai multi bani . Dar asta nu poate dura , o sa vada ea cind ma voi intoarce!" Deci toata ziua fiecare bombane in felul lui si seara cind se intilnesc se sfisie ... Si a doua zi totul reincepe ... Si iata cum lucrurile s-ar putea petrece daca barbatii si femeile ar accepta sa-si schimbe punctele  punctele lor de vedere.
       Dimineata, inainte de despartire, sotul si sotia se imbratiseaza mult si tandru, cu caldura. Dupa ce pleaca, ea incepe sa spuna; Ah, saracul, cind ma gindesc la sacrificiile pe care le face pentru mine. Cum m-a putut lua de nevasta? Este un om atit de drept , atit de nobil, de cinstit ! Si in plus cita dragoste! Cum m-a imbratisat ! Toata ziua , lucreaza in zgomot si praf , se zbate ca un nebun ca sa-mi aduca citiva banuti . Eu sunt libera, ma pot odihni, ma pot plimba, in timp ce el n-are macar un minut sa rasufle. Dar ii voi pregati ceva mai bun diseara cind va veni" Si astfel se gindeste la el toata ziua si este fericita. Iar el pe de alta parte, isi spune : De ce m-am casatorit cu ea? Este o victima: toata ziua deretica, se ocupa de copii, ii spala, nu are timp niciodata sa se plimbe. Eu ma  duc la restaurant cu colegii mei, discut cu ei iar ea saraca, sta toata ziua singura in casa... Ah ! cu adevarat este o femeie de treaba, n-o voi lasa asa"Si ii cumpara flori, un cadou pentru a-i face o surpriza, iar seara cind se regasesc sunt fericiti , se saruta, ginguresc! Ce dragoste!
       In realitate , in aceste doua povestiri , probabil sotii si sotiile nu erau mai buni unii cu altii, dar numai in capul lor punctul de vedere erau diferite, o alta viziune asupra lucrurilor. Este atit de usor de remediat asta! Pe noi insine nu ne putem schimba asa de usor dar daca ne schimbam punctul de vedere , totul se schimba.

RELATIILE   DE   DUSMANIE

URA   CREAZA  LEGATURI  
LA  FEL   DE   PUTERNICE   CA  DRAGOSTEA

       Cind detestati pe cineva este  exact ca si cum l-ati iubi: deja aveti, o legatura cu el. Ura este la fel de puternica precum dragostea. Daca doriti sa va eliberati de cineva, sa nu-l mai vedeti niciodata, nu-l detestati, fiti indiferenti. Daca-l uriti ,va legati de el cu lanturi pe care nimic nu le va putea desface; veti fi tot timpul cu el si veti avea de-a face cu el timp de ani si ani. Ura este o forta care va leaga de persoana pe care-o uriti . Este la fel ca in dragoste dar bineinteles, legatura este diferita. Dragostea va va aduce unele lucruri si ura altele, dar la fel de sigur si puternica ca si dragostea.

2. IUBIREA   CA   MIJLOC   DE  APARARE
       Ca sa va puteti apara de inamicii vostri, iubiti-i . Daca-i detestati, ii dispretuiti sau ii dusmaniti , aura voastra s-a rupt si prin aceste sparturi se stabileste o comunicare cu tot ce este negativ, daunator in ei si astfel primiti rautatile lor , ura lor, care odata intrata in voi , incepe sa va distruga.
       Din aceasta cauza Iisus a spus  "Iubiti-va dusmanii". Iisus cunostea aceste legi, stia ca atunci cind urim pe cineva, devenim vulnerabil. Pentru a ne apara trebuie sa intram in inatacabila fortareata a iubirii. Sa ne iubim dusmanii este unul din lucrurile cel mai greu de realizat, dar este singura cale de a ne apara de ei. 

3. UTILIZAREA   JIGNIRILOR
                 CA   PE   UN   PRILEJ   DE   EVOLUTIE   SPIRITUALA
       La cea mai mica jignire, cea mai mica ofensa, natura voastra inferioara va spune:  " Da-i o lectie, musca-l , sparge-i gura!" iar voi alergati repede sa-i executati sfaturile. In timp ce natura voastra superioara va spune "Nu te preta la asta , batrine, asa e, dar tu trebuie acum sa profiti de ocazie pentru a o transforma, a sublima acest afront; tu esti alchimist, vei scoate aur! Si asa si este voi primiti o ofensa , o critica nedreapta, natura voastra superioara va mai spune: " De ce sa plingi ore intregi cind ai ocazia sa te pui pe lucru? chiar ar trebui sa multumesti Cerului, pentru ca aceasta persoana a fost trimisa sa-ti dea posibilitatea sa cresti, iar tu stai aici si bocesti ? Dar esti tare prost!"
       Discipolul nu urmeaza sfaturile naturii sale inferioare, el nu vrea sa ramina mereu ofensat, nervos, slab, sentimental, capricios, dezechilibrat, degradat , dezordonat, haotic, de aceea el cauta in tot ce i se intimpla un element pozitiv pentru a se pune pe treaba.

4. O  METODA   DE   A   IERTA 
       Cel care este slab si sarac spiritual nu poate ierta, el cauta sa se razbune. Pentru a-l ierta pe cel care v-a facut rau , trebuie sa deveniti mare , bogat, puternic, luminos; sa va spuneti : " Trebuie sa-l iert pentru ca bietul nu stia in ce situatie se afla facind raul, legile justitiei divine sunt implacabile si va suferi pentru a repara raul facut. In timp ce eu chiar daca sunt victima, sunt privilegiat pentru ca lucrez pentru bine, pentru Imparatia lui Dumnezeu, pentru lumina"  Si gindind astfel, comparind intreaga splendoare in care traiti alegind drumul binelui cu mizeria si intunericul celor care sunt nedrepti si rai, emanind sentimente de mila , intelegere si dragoste, prin stapinire de sine. Aceasta generozitate la care nu ati putea ajunge pe nici o cale , o puteti dobindi usor astfel.
       Unii vor spune: " Dar aceasta atitudine seamana mult cu cea a fariseului din Evanghelie care se ruga in templu multumind Domnului ca nu este ca restul oamenilor si mai ales ca plebeul care sta ingenunchiat mai incolo ; acesta este orgoliu !" Niciodata! Fariseul se lauda ca postea de doua ori pe saptamina, ca dadea  zeciuiala din toate bunurile sale si il dispretuia fara motiv pe plebeu care era mai bun, poate, ca el. Atitudinea de care va vorbesc este diferita. Va spun ca daca sunteti o victima a unor calomnii sau nedreptatiti, recunoscind toate splendorile pe care Dumnezeu  vi le-a dat in timp ce dusmanul vostru a fost privat de ele, trebuie sa intelegeti ca in realitate voi sunteti privilegiati . Pentru moment inamicul vostru triumfa, se subintelege, a reusit sa va faca rau, dar totusi el este de plins asa cum sunt toti cei care fac rau fiindca intr-o zi justitia divina ii va pedepsi intr-un fel sau altul.
       Vedeti, este cu totul altceva, si in acest sens trebuie sa intelegem cuvintele lui Iisus : " Tata , Iarta-i ca nu stiu ce fac".

5. A  INVINGE  DUSMANII   RIDICINDU-VA   DEASUPRA  LOR
        Gindim ca ne putem debarasa de un dusman, ca l-am  putea invinge, vorbind fara incetare impotriva lui. Ei, nu! nu ne putem invinge dusmanii purtind peste tot imaginea lor ; mai devreme sau mai tirziu , ei vor fi invingatorii. Nu-i putem invinge pe cei rai prin rautate, calomniatorii prin calomnie, gelosii prin gelozie  sau pe cei furiosi  prin furie pentru ca prin acestea ne identificam cu ei, devenim egali cu ei intram in aceeasi categorie.
       Pentru a ne proteja , pentru a fi invulnerabili, trebuie schimbat nivelul, frecventa, deci nu ramineti in acelasi vibratii, aceleasi slabiciuni, aceleasi emanatii ale inamicului vostru, pentru ca, daca este mai puternic, va va atinge. Trebuie sa urcati , adica sa atingeti regiunile cele mai nobile, mai pure, mai luminoase. Odata ce ati urcat prin vointa, meditatie, rugaciune, dusmanul vostru nu va mai poate atinge pentru ca vibratiile voastre sunt diferite de ale sale. Si din moment ce sunteti protejati, baricadati cu lumina, iubire, puterea cereasca, nu numai ca gindurile rele nu va vor putea atinge, dar se vor intoarce impotriva lor si-i va ataca, ii va strivi.
       Iata cum Initiatii, inteleptii, Marii Maestri si-au invins dusmanii. Ei traiesc o viata atit de pura, de nobila, de cinstita , stralucitoare, ca toti cei care se-ndirjesc impotriva lor isi vor sparge capul mai  mai devreme  sau mai tirziu , pentru ca exista un  soc prin ricosare. Aceasta ricosare nu se poate produce daca sunteti exact ca dusmanii vostri, adica slab, rau, senzual, in acel moment primiti toate murdariile pe care ei vi le trimit. Dar daca va aflati mult mai sus, viata pe care o duceti devine pentru voi o protectie : trimite inapoi tot ce este rau , negativ, celui care a trimis.
       Deci , daca vreti sa fiti protejat, aparat , in siguranta fata de tot ceea ce se spune sau se face impotriva voastra, trebuie sa va schimbati viata, sa va situati la un alt diapazon, intr-o alta regiune unde veti fi invulnerabil.
  
DOUA   METODE   PENTRU   A-I   AJUTA  PE  TOTI  OAMENII

1. SA   TRIMITEM   GINDURI   BUNE   SEFULUI   STATULUI 
       Majoritatea oamenilor nu lanseaza decit critici si blesteme la adresa celor ce-i guverneaza. Si chiar pentru a amuza publicul , peste tot, in ziare, in cabarete si music-hall-urile, sunt prezentati conducatorii  intr-o maniera ridicola si grotesca. Deci, saracii, hartuiti de aceste ginduri negative si daunatoare, sunt impinsi sa ia decizii nefaste pentru tara, iar greselile se rasfring asupra poporului.
       Pentru a va ajuta tara, trebuie sa trimiteti gindurile voastre bune celui ce este in frunte , sa trimiteti lumina ca sa fie mereu bine inspirat. Voi nu puteti sa va ajutati intreaga tara pentru ca este foarte mare dar este suficient sa ajutati un om, unul singur, este mai usor si el va face bine la toti pentru ca multe lucruri depind de el. Daca el reuseste sa realizeze votarea  unor legi sociale in favoarea sanatatii publice, locuintelor, invatamintului... tot poporul va primi binefacerile faptului ca unul singur a fost bine inspirat.

2. SA VEDEM  OMENIREA  CA  PE  O  SINGURA   FIINTA
CAREIA   II   TRIMITEM   AJUTORUL 
       Gindim ca este imposibil sa actionam pentru a ajuta intreaga umanitate , a ameliora , ne spunem : " Sunt atit de numerosi este imposibil !" Bineinteles , este imposibil, e ceva gigant. Dar daca cunoastem anumite metode, aceasta devine posibil.
       Incercati , de exemplu  sa va imaginati ca omenirea este condensata intr-o singura fiinta ; da, imaginati-va lumea intreaga ca pe o fiinta care este acolo, aproape de voi , iar voi ii tineti mina si-i daruiti multa lumina , multa iubire. In acel moment, infime particule din sufletul vostru se imprastie, in toate directiile si ceea ce veti face pentru el se va reflecta asupra tuturor oamenilor care vor incepe sa aiba ginduri si dorinte mai elevate.
       Daca-ar fi sute, mii de oameni pe acest pamint care sa faca acest  exercitiu, veti vedea in acel moment un suflu nou, un suflu divin care va trece prin toate creaturile si , intr-o buna zi , fara sa stie de ce, se vor trezi complet transformate. 

RELATIILE   CU   NATURA

SA   DEVENIM   CONSTIENTI   CA   NATURA   ESTE   VIE

      Cind un Initiat deschide usa de dimineata, saluta intreaga natura, pomii, cerul, soarele. El da binete zilei si intregii Creatii. Va intrebati la ce-i serveste asta.Ei bine, pentru a intra imediat in conexiune cu sursa vietii. Da, pentru ca natura ii raspunde. De cite ori dimineata, cind ies in gradina salut  Ingerii celor patru elemente. Ingerii Pamintului, ai Apei, ai Aerului, si ai Focului si chiar pe pitici, ondine, sulfide salamandre. Si-atunci sa-i vezi, cinta, danseza, sunt  incintati. Si pietrelor pomilor, vintului le spun si lor " salut , salut " Incercati, faceti-o si voi, veti simti ca ceva in interiorul vostru se echilibreaza, se armonizeaza  si multe intunecimi si neintelegeri vor pleca de la voi si pur si simplu pentru ca v-ati decis sa salutati natura vie si creaturile care o populeaza.
      Discipolii Stiintei Spirituale stiu ca totul este viu , de aceea sunt atenti cu plantele, insectele, pietrele. Uneori ei dezmiarda o stinca spunindu-i "Ai rabdare , intr-o zi vei fi eliberata de acea inchisoare ". Pentru ca in aceste blocuri de piatra se gaseste o entitate care este prizoniera, si care asteapta sa se sparga stinca in farime pentru a se elibera . Farimele de piatra se afla in cele mai bune conditii pentru a evolua , devin putin cite putin praf si pamint, gata sa fie asimilate de regnul vegetal.
      Trecind pe linga o stinca, discipolul poate deasemenea sa-i spuna "Iti admir rabdarea de multe secole esti aici, expusa la furtuni, inghet si arsita  si nu te plingi niciodata. Te felicit si iti cer putin din rezistenta ta, din soliditatea ta..." Ginditi probabil ca aceasta atitudine n-are nimic extraordinar si ca este chiar ridicola. Totusi va pot asigura ca daca faceti de mai multe ori, cu dragoste si incredere, veti absorbi aceasta forta, aceasta stabilitate pe care o are stinca, si le veti manifesta intr-o alta viata.
       Discipolul este extrem de atent fata de natura si de fiintele invizibile care o locuiesc. Pentru el pamintul este sacru, viu populat de nenumarate fiinte . Puteti gindi : "Ce importanta are daca manifest fata de pamint respect sau nu ? Pentru el asta nu schimba nimic, nu-i face nici bine nici rau": Evident, dar ca trebuie sa respectati pamintul, nu este pentru el, este pentru voi . Daca sunteti atent cu pietrele, plantele, animalele, constiinta voastra in lumea invizibila se dezvolta mult mai bine. Fara indoiala, nu v-ati gindit niciodata la asta. A fi un discipol al Stiintei Initiatice inseamna a dezvolta constiinta ca fiecare lucru este viu pentru a le respecta, pastra, proteja; si inseamna aprofundarea in sine a spiritului constructiv.

ANTRENAREA   SPIRITELOR   NATURII 
INTR-O  LUCRARE   PENTRU  IMPARATIA  LUI  DUMNEZEU

........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu